середа, 16 травня 2007 07:03

4-річна Вікторія Портянова втопилась у каналізації

  Чотирирічна Вікторія Портянова з Луганська. Дитину знайшли мертвою в каналізації
Чотирирічна Вікторія Портянова з Луганська. Дитину знайшли мертвою в каналізації

Минулого тижня прокуратура Жовтневого району Луганська передала до суду справу начальника каналізаційної мережі комунального підприємства "Луганськвода" Новохатського. Його звинувачують у службовій недбалості. Торік восени в каналізаційному колекторі на вулиці Корольова втопилася 4-річна Вікторія Портянова.

Ім"я Вікторії за свідоцтвом про народження — Вів"єн. Мати — швачка з міста Первомайська Луганської області — виїжджала до Угорщини на заробітки. Там одружилася з угорцем. Шлюб розпався, і жінка з дитиною повернулася на батьківщину. Роботу шукала в Луганську. Тут зняла однокімнатну квартиру, влаштувалася контролером в супермаркет. Дівчинку віддала до дитсадка.

Увечері 20 листопада 2006-го 28-річна Олена Портянова з донькою поверталися додому. Вийшли на зупинці з автобуса. Ішли темною вулицею. Дівчинку мати тримала за руку. Коли до будинку залишалось трохи більше як 100 м, мала закричала, вирвалася з рук і зникла. Олена почула, як дитина з криком полетіла у відкритий каналізаційний колектор. На асфальті залишилася лежати яскрава зимова шапочка. Як не кричала — ніхто не відгукувався. Перелякана жінка викликала "швидку" й міліцію.

За кілька днів у той же люк провалився собака

Вертикальний колодязь має кілька метрів глибини. Унизу він був заповнений водою, яка текла крізь 40-сантиметрову трубу. Дівчинки рятувальники не знайшли — потужним потоком її затягло всередину труби.

Над кожним колодязем, упродовж всього колектора аж до річки Лугань, рятувальники виставили спостерігачів. У кожного з них був трос із гаком. Його закидали у воду, сподіваючись зачепити тіло Віки.

Дитину виловили за кілька годин. Тіло витягли з люка якраз навпроти вікон квартири Портянових. Лікарі констатували — дитина втопилася. За кілька днів дівчинку поховали у Первомайську.

Керівництво комунального підприємства "Луганськвода" не визнає своєї вини.

— У нас є свідки, що люк на тому колекторі був, — каже директор "Луганськводи" Павло Акімов. — Але його хтось украв.

Місцеві ж говорять, що кришки не було давно. За кілька днів до трагедії у той же люк провалився собака. Його врятували працівники Міністерства з надзвичайних ситуацій.

Начальникові каналізаційної мережі загрожує до 5 років в"язниці.

Зараз ви читаєте новину «4-річна Вікторія Портянова втопилась у каналізації». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі