четвер, 17 лютого 2011 09:11

20 автомобілів облили кислотою

Автор: фото: Роксана ПАНАЩУК
  Понівечений легковик стоїть під будинком на вулиці Базарній в Одесі. Кислота пошкодила фарбу
Понівечений легковик стоїть під будинком на вулиці Базарній в Одесі. Кислота пошкодила фарбу

Жителі кількох будинків на вул. Базарній в Одесі зранку побачили свої автівки, облиті рідиною, яка роз'їла фарбу.

— У п'ятницю зранку вийшов до машини і обалдів: фарба на дверцятах вкрита білими плямами, — розказує 34-річний Олександр. — Спочатку подумав, що то голуби. Придивився — фарбу роз'їло до металу. Пішов по ряду припаркованих машин. На всіх такі плями. У кого на дверцятах, у кого на даху, кому на скло попало. 20 машин.

Власники підозрюють сторожів платної стоянки на Базарній. Водії кілька років із ними на ножах. Сторожі вимагають 150 грн за стоянку, а люди не хочуть платити.

— Чому ми маємо платити за те, що машина стоїть під домом? — каже 30-річна Тетяна. — Бо хтось вирішив, що тут має бути платно?

Стоянка — це будка, в якій чергують два сторожі. Вони збирають гроші на території одного кварталу: у частині вул. Базарної між Паустовського та Заславського. Там розташовані з десяток будинків, під якими жителі ставлять машини. Кому належить стоянка — не кажуть.

— Ми ні до чого. То, мабуть, сусіди облили, бо заздрять, — каже один зі сторожів. Відмовляється називатися.

— У п'ятницю, коли то сталося, у них було закрито, — пригадує 42-річна Наталія. — Крім того дня, не пам'ятаю, щоб колись у них був вихідний. У суботу — знову з'явилися. Відверталися від усіх, хто приходив із ними говорити.

— До мене приїжджала рідня з Миколаєва, — згадує 48-річна Наталія Вікторівна. — Микола поставив машину біля дому. Сторож сказав, що стоянка платна. Родич відмовився платити, бо немає ні знаку "Р", ні огорожі.

— Ми ставили машину коло дому, доки вона не згоріла, — додає Геннадій, 36 років. — На стовпі загорівся провід. Машина під ним стояла. Ніхто зі сторожів навіть не подзвонив. Деруть півтори сотні за охорону, а відповідальності ніякої.

— Я платив за цю стоянку рік, — говорить 36-річний Руслан. — Доки не побачив відкритий бензобак, з якого викачали весь бензин. Я до охоронців — вони нічого не бачили. Підняв шум, приїхало їхнє начальство. Мені повернули гроші і за бензин, і за зниклу з бензобаку кришку, і за нерви. Але з тих пір платити за стоянку я перестав.

На ремонт автівок, що були облиті кислотою, господарі витратять від $500 до $1 тис. Дехто з потерпілих звернувся в міліцію.

Зараз ви читаєте новину «20 автомобілів облили кислотою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі