четвер, 13 грудня 2007 07:02

17-річного підлітка зґвалтував одинадцятикласник

Увечері 10 листопада у клубі села Нова Прилука Липовецького району Вінницької області крутили дискотеку. Зійшлася молодь з усього села. 17-річний Юрій танцював у центрі поряд зі знайомою дівчиною.

Збоку стояла компанія з п"ятьох підлітків. Спостерігали за цією дівчиною, кілька разів просили Юрія відійти. Близько опівночі викликали надвір, стали бити. 16-річний Василь з села Лісова Лисіївка Калинівського району зняв штани й почав ґвалтувати лежачого. Четверо інших світили ліхтарями і знімали на камери мобільних телефонів.

Юрій повернувся додому весь у болоті, скалічений. Матері нічого не сказав. Наступного дня нападники вимагали в нього 150 грн за те, що нікому не покажуть відео. Таких грошей хлопець не мав. Ролик поширили серед молоді.

Юрій родом із села Ясенки Липовецького району. Його батько помер чотири роки тому, мати з сином і донькою переїхали до Нової Прилуки. Жінка зійшлася з місцевим Василем Зінченком, сім місяців тому народила сина Максима. Після закінченні школи Юрій допомагав по господарству. Тепер він соромиться виходити на вулицю, кілька разів хотів повіситися. Згодом подав заяву до міліції.

— До мене приїжджала мати Василя, — каже 38-річна Валентина Зінченко, мати Юрія. — Пропонувала гроші, аби на суді я просила умовний термін. Я сказала: що заслужив — те й буде.

Василь приїхав до Нової Прилуки допомагати пасти корову бабусі. Живе із матір"ю, 2-річною сестрою та вітчимом у Лісовій Лисіївці, навчається в 11-му класі. Директор школи називає його спокійним і неконфліктним. Однак зазначає, що Василь часто прогулює уроки.

Нині він в ізоляторі тимчасового тримання. Проти нього порушили три кримінальні справи: хуліганство, задоволення сексуальних потреб неприродним шляхом та вимагання грошей. Йому загрожує до 5 років позбавлення волі.

Зараз ви читаєте новину «17-річного підлітка зґвалтував одинадцятикласник». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі