середа, 21 травня 2008 07:10

16-річного Миколу Супліка найкращий друг вбив через мобілку

Автор: фото: Вікторія ЦИМБАЛІСТА
  Жителька міста Богородчани Івано-Франківської області Марія Суплік тримає портрет убитого сина Миколи
Жителька міста Богородчани Івано-Франківської області Марія Суплік тримає портрет убитого сина Миколи

16-річного Миколу Супліка з міста Богородчани на Івано-Франківщині у Страсну п"ятницю вбив найкращий друг Сергій Кобзей. Хлопець позаздрив через мобільний телефон.

— Я би десять таких мобільників купила, тільки би дитину не чіпав, — плачучи говорить мати Миколи 43-річна Марія Суплік.

Хлопець навчався в 10 класі Богородчанської середньої школи N1. Грав за місцеву футбольну команду "Газовик".

— Ніколи ні з ким не сперечався, головне для нього — футбол, — розказує директорка Ярослава Борковська, 59 років.

У Страсну п"ятницю Суплік із друзями пішов гуляти. Хлопці пили пиво, балакали. Перед одинадцятою вечора Микола зателефонував батькові, що йде додому.

— Я картоплю досмажував, чекав сина. Після 23.00 дзвоню, а мобільний не відповідає, — говорить Віктор Суплік, 46 років, батько хлопця.

У суботу зранку додому з Польщі приїхала мати. Вона часто туди їздить на заробітки. Сина не застала. Чоловік одразу пішов до міліції. Але замість того, аби шукати справжнього злочинця, затримали батька.

— Почали мене допитувати, погрожувати, що посадять, а потім прийшли додому робити обшук.

— Їхній огляд перетворився на обшук без ордера. Всю хату перерили, знайшли на ковдрі якісь плями кави, стверджували, що це кров. Хотіли довести, що батько напився і вбив сина, навіть пляшки зі смітника поприносили під хату, — каже Марія.

Супліка відпустили за дві години. Дорогою додому він зустрів Сергія Кобзея. Почав розпитувати про сина.

— Той мені казки розказував, що Микола мав їхати на якісь розборки в Надвірну. І що вони розійшлися перед 23.00, — пригадує чоловік. — Я засумнівався. Знову прийшов до міліції і сказав про свої здогадки.

До суботнього вечора батьки не знали, що сталося. Біля 19.00 зателефонували з міліції, аби йшли в морг забирати тіло. Миколу знайшли ще по обіді на території місцевої котельні. Кросівок Супліка виявили однокласники неподалік від каналізаційного люка, де лежало тіло.

У висновках написали, що Микола помер від ножового поранення в горло й удушення шнурівкою. За підозрою затримали 19-річного Сергія Кобзея. Після арешту той в усьому зізнався. На відтворенні показав, як наносив удар ножем і як душив товариша. Розказав, що йому давно подобався Миколин мобільний телефон "Самсунґ E2200", що в магазині коштує 850 грн.

— Затриманий розповідав спокійно й холоднокровно. Видно було, що не жаліє ні за чим, — каже заступник начальника Богородчанського відділення міліції Роман Грицик, 33 роки.

Супліки впевнені, що до вбивства їхньої дитини причетні ще троє осіб. Деякі з них навчаються в 10 класі місцевої школи.

— Сергій був не сам, помогли хлопці з його компанії. Кобзей узяв вину на себе. Батьки інших відкупилися. Зараз чекаємо на експертизу відбитків пальців і побоїв. Тоді стане все ясно, — говорить Марія Суплік.

Кобзей дружив із загиблим зі школи. Жили на одній вулиці.

— Друзі були не розлий вода, — говорить однокласник Миколи Віктор Іванишин, 16 років. — Сергій був спокійним і добрим.

Десять років тому в Страсну п"ятницю у Кобзея повісився батько. Із того часу хлопець жив із матір"ю, двома старшими сестрами і молодшим братом. Місяць тому влаштувався на роботу в меблевий магазин. У день вбивства отримав першу зарплату.

Зараз ви читаєте новину «16-річного Миколу Супліка найкращий друг вбив через мобілку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі