вівторок, 17 квітня 2018 07:50

16 родин залишилися без житла

Автор: facebook.com / АНАСТАСІЯ СТАВНИЧУК
  Мешканець гуртожитку на вулиці Гельсінській, 16б, у Броварах Київської області розбирає завали після пожежі. Полум’я спалахнуло на мансардовому поверху, що самовільно добудували орендатори
Мешканець гуртожитку на вулиці Гельсінській, 16б, у Броварах Київської області розбирає завали після пожежі. Полум’я спалахнуло на мансардовому поверху, що самовільно добудували орендатори

У Броварах на Київщині на вул. Гельсінській, 16б, зайнявся 4-поверховий гуртожиток увечері 11 квітня. Там мешкають сім'ї переселенців та учасників АТО. З будівлі евакуювали близько сотні людей. 16 родин залишилися без житла.

— Хапали дітей і бігли на вулицю, хто в чому був. Ні документів, ні речей не встигли забрати, — розповідає мешканка гуртожитку Світлана. Прізвище просить не вказувати. — Кімнати повністю вигоріли, нічого не вціліло. Розбираємо завали.

Будівля, де жили люди, — офісна. Під гуртожиток її самовільно переобладнали орендатори.

— Офісна будівля за планом — триповерхова, — кажуть у відділі цивільного захисту та надзвичайних ситуацій Броварської міської ради. — Власник Сергій Корж віддав приміщення в оренду. Орендатори заселили туди людей без будь-яких документів та договорів.

Причини пожежі з'ясують експерти.

— Дах горів по всій площі, близько 500 квадратних метрів. Де був епіцентр займання, у квартирі чи на даху, встановлюємо, — говорить Вікторія Рубан із ДСНС Київської області. — Приміщення опалювалося твердопаливним котлом. Звідти часом летіли іскри, за словами мешканців. Горішній поверх частково вигорів, залитий водою. Чи можна його відновити — визначить комісія.

У поліції відкрили кримінальне провадження. Для постраждалих родин одяг та речі збирають небайдужі люди. Місцева влада вирішує питання про подальше проживання погорільців, а також про виділення їм допомоги.

Зараз ви читаєте новину «16 родин залишилися без житла». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі