пʼятниця, 31 серпня 2018 07:45

15-річна Габріела Шагіна повісилася на дверях

Автор: www.facebook.com
  Габріела Шагіна з села Петрівка Білгород-Дністров­сь­кого району на Одещині росла сиротою. Мати її покинула в 2,5 року. Про батька нічого не відомо
Габріела Шагіна з села Петрівка Білгород-Дністров­сь­кого району на Одещині росла сиротою. Мати її покинула в 2,5 року. Про батька нічого не відомо

У селі Старокозаче Білгород-Дністровського району на Одещині 15-річна Габріела Шагіна скоїла самогубство. Повішеною на дверях її знайшов співмешканець 29-річний Микола Тимофеєв. Була на шостому місяці вагітності.

— Габріела росла сиротою, — розповідає 48-річна Інна Чумаченко, директор Петрівської школи, де дівчина закінчила дев'ять класів. — Не раз тікала від опікунів, коли знаходили — забирали в інтернат. Тоді знов додому вертали. Була хороша дівчинка. Неконфліктна, друзів мала. Але бракувало нормального ставлення і виховання.

Мати покинула Габріелу в 2,5 року. Її зареєстрували як знайду.

— Дитину забрала місцева Клавдія Россу, якій зараз 64 роки. Її син колись зустрічався із мамою дівчини. Думала, Габріела від нього, — говорить Неля Анатоліївна із Петрівської сільської ради. — Коли дівчинці виповнилося 12, приїжджала її рідна мати. Почала добиватися права на дитину. Але Габріела не схотіла з нею жити. Вдруге з'явилася — на похорон доньки. Олександр, син Клавдії Іванівни, має свою сім'ю та дітей. Батьківство щодо Габріели — не підтвердилося. Але дівчина називала його татом.

— Чому таке з собою зробила — ніхто не знає. Хоча й до вагітності мала спроби самогубства. Певно, самій по життю було важко. Допомогти, підтримати не було кому. Баба періодично випиває. Про її чоловіка ми нічого не знаємо, — додає Неля Анатоліївна.

Із Миколою Тимофеєвим дівчина зустрічалася понад рік. Коли завагітніла, забрав її жити до себе в Старокозаче. Подали заяву до загсу. Чекали на доньку, яку планували назвати Ніколет. Купили дитячий одяг, ліжко та візок.

"З опікунством щось пішло не так. Дівчина потрапила в Білгород-Дністровський дитячий будинок. 2017-го її повернули бабі, — написав у "Фейс­буку" радник Одеського міського голови Артем Поланський. — Півтора місяця тому побиту й вагітну Габріелу знову привезли до притулку. Її відлупцював співмешканець".

Смерть дівчини розслідують за двома статтями — вбивство і доведення до самогубства. Слідчі чекають на результати експертиз: чи били Габріелу перед смертю, і чи сама вона полізла у зашморг.

Габріелу Шагіну поховали 29 серпня.

Зараз ви читаєте новину «15-річна Габріела Шагіна повісилася на дверях». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі