пʼятниця, 08 листопада 2019 07:50

14-річну Дарину Дробот задушив товариш

Комінтернівський райсуд Одеської області арештував без права на заставу 15-річного Кирила Оленича. Підозрюють, що 2 листопада він намагався зґвалтувати, побив і задушив знайому 14-річну Дарину Дробот із селища Котовського в Одесі.

Того дня обоє підлітків відпочивали з друзями в лісі поблизу міста. Дарина з Кирилом пішли прогулятися і довго не верталися. Близько шостої вечора молодь почала розходитися. Дарині подзвонила подруга. Відповіла, аби її не чекали. Додому повернеться сама. Більше живою дівчину не бачили.

Про зникнення доньки мати заявила в поліцію того ж вечора. До пошуків долучилися волонтери. Тіло Дарини знайшли вранці.

— Була скалічена, без нижньої частини одягу. На голові — множинні садна від ударів, — розповідає керівник обласної поліції Олег Бех, 43 роки. — Померла від удушення, за висновками експертів. Мала зламану під'язикову кістку, ребра. У легенях — багато крові.

Кирила оголосили в розшук. Затримали того ж дня. Переховувався у знайомих.

Упродовж 5 год. поліцейські не могли допитати хлопця, оскільки був під наркотиками. На одязі та взутті мав запрані сліди крові. Коли прийшов до тями — зізнався у скоєному.

— Розповів, що під час прогулянки хотів зайнятися з дів­чиною сексом. Вона відмовила. Почав бити її по обличчю, коли впала — озвірів і добивав ногами, — додає Бех. — Після цього ще раз спробував зґвалтувати. Дівчина лежала нерухомо і в нього нічого не вийшло. Почав її душити, хоча ознак життя не подавала.

Після вбивства хлопець забрав телефон Дарини. Його друзі розповіли поліції, що він прийшов до них із закривавленим смартфоном. Сказав, побився з незнайомцями. Телефон знайшов на вулиці. Запропонував відмити його і продати в ломбард, аби мати гроші на наркотики. Так і зробили.

Дарина була єдиною донькою в родині. Навчалася у восьмому класі Одеської школи №71.

— Она училась в нашей школе с первого класса, отличница. Ни о ней, ни о семье ничего плохого сказать не могу, — говорить директор школи Ірина Ткаченко. — Позитивна дівчинка, лідер за характером. Родина — хороша й забезпечена.

Кирило Оленич — із неблагополучної сім'ї, був на обліку в поліції. Тікав із дому. У квітні цьогоріч його шукали чотири доби. Знайшли на вулиці. Пояснив, що посварився з батьками. Тому днями гуляв, ночував у під'їздах.

Навчався у дев'ятому класі тієї ж школи, що й Дарина. Пізніше його перевели до профтехучилища, але на заняття не ходив. Двічі притягувався до відповідальності за грабежі. Влітку отримав умовний термін.

— Он грубый и дерзкий. Цеплялся к подросткам без причины, — розповідає учень сьомого класу. — Іноді приходив по брата до школи. Бачив, як якийсь порошок у цигарки напихав.

Сусіди часто помічали Дарину в компанії Кирила.

— Она девочка хорошая, скромная, воспитанная. Он хоть и неблагополучный — но никто не ожидал такого. Зверски ее убил, лица не было вообще, — говорить місцева жителька Наталія Дмитрієва, 62 роки. — Важко сказати, чого Даша з ним дружила. Кажуть, мати її відмовляла йти гуляти. Через це посварилися.

Кирила Оленича можуть ув'язнити на 15 років. Дарину поховали 5 листопада.

Батьки домоглися повторної експертизи

У Прилуках на Чернігівщині попрощалися з 14-річним Денисом Чаленком 5 листопада. Хлопець 29 жовтня не повернувся із заняття з боксу. Ввечері його знайшли мертвим на залізничних коліях. Поліція каже, його збив потяг. Проте рідні переконані — хлопця вбили. Батьки домоглися повторної незалежної експертизи тіла. Справу після розголосу передали столичним слідчим.

— Я сам бачив травми. Хоч не експерт, але скажу — вони нанесені за життя, — говорить адвокат родини Володимир Білик. — Результати експертизи очікуємо протягом тижня.

До місцевого храму попрощатися з Денисом прийшли сотні людей.

Зараз ви читаєте новину «14-річну Дарину Дробот задушив товариш». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі