четвер, 11 червня 2020 07:50

14-місячна дівчинка померла в приватному дитячому садку

Автор: FACEBOOK.COM/ТЕЙМУР МАМЕДОВ
  У Запоріжжі в приватному дитячому садку померла 14-місячна дівчинка, якій вихователька Ірина Суханова ­прив’язала до обличчя подушку
У Запоріжжі в приватному дитячому садку померла 14-місячна дівчинка, якій вихователька Ірина Суханова ­прив’язала до обличчя подушку

У Запоріжжі арештували без права на заставу організаторку приватного дитячого садка 51-річну Ірину Суханову. Таке рішення виніс Шевченківський райсуд міста 5 червня. Жінку підозрюють в умисному вбивстві 14-місячної Олесі Гак.

Дівчинку вперше до садка принесла мати вранці 29 травня. За годину Олеся перестала дихати — захлинулася блювотою. Медики "швидкої" не змогли її реанімувати. Вихователька переконувала, що теж намагалася врятувати дитину.

— У квартирі встановлені камери. Коли вивчали відео, помітили, що деякі файли стерті. Частково відновили їх, — розповідає адвокат родини загиблої Теймур Мамедов. — На записах видно, як Олеся плаче. Замість заспокоїти, вихователька прив'язала їй до голови подушку. Коли побачила, що дівчинка не дихає, сховала подушку й подзвонила знайомим. Потім роздягла дитину й помила килими від блювотиння.

Ірина Суханова звинувачення щодо себе заперечує. Каже, прив'язувала не подушку, а ортопедичний валик. Наділа його не на обличчя, а на шию дівчинці, аби та не травмувалася.

— Валик одевала, потому что хотела оставить ребенка с другими детками в комнате. А у нее кривые ножки, могла упасть. Переживала, чтобы не ударилась, — розповідала в суді вихователька. — Не розумію, чого на відео не видно, як я рятувала дитину.

Ірина Суханова — пенсіонерка. Має незакінчену вищу медичну освіту, працювала медсес­трою дитячого профілю. Її адвокат подав апеляцію.

— Судмедексперти визнали смерть нещасним випадком. Домагатимемося скасування арешту й повного виправдання. Бо смерть від удушення і смерть від блювотних мас — різне, — говорить адвокат підозрюваної Павло Будилко, 51 рік. — Моя клієнтка надавала послуги няні на основі усного договору. Працювала не перший рік, щоб мати підробіток до пенсії. Підприємництво не оформляла, натомість декларувала доходи. Набирала по п'ятеро-семеро діток. Трагедія з дівчинкою сталася дуже швидко, казала. Дитя кілька разів зригнуло. В такому віці це трапляється. Та раптом перестало дихати.

Слідство у справі триває. Остаточну причину смерті Олесі повідомлять не раніше 30 червня.

Попит на приватні садки й послуги нянь зростає, бо не вистачає місць у державних закладах. Але батьки мають ретельно вивчити документи, вдаючись до їхніх послуг, говорить адвокат 46-річний ­Сергій Старенький:

— Це має бути належним чином оформлена фізична особа — підприємець чи товариство з обмеженою відповідальністю, серед видів діяльності яких зазначена дошкільна освіта або навчальні курси для дітей. Якщо цього немає, то відповідальність за життя й здоров'я дітей несуть і батьки малечі.

Зараз ви читаєте новину «14-місячна дівчинка померла в приватному дитячому садку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі