четвер, 08 листопада 2012 05:00

Дмитро Виноградов убив п'ятьох колег

Автор: фото з сайта www.VK.com
  Дмитро Виноградов у ніч проти середи опублікував у соцмережі ”ВКонтакте” маніфест про ненависть до людства. Наступного дня після обіду більшість інформації на його сторінці стала недоступна
Дмитро Виноградов у ніч проти середи опублікував у соцмережі ”ВКонтакте” маніфест про ненависть до людства. Наступного дня після обіду більшість інформації на його сторінці стала недоступна

У середу, 7 листопада, в Москві 25-річний Дмитро Виноградов розстріляв сімох своїх колег в офісі фармацевтичної компанії. П'ятеро загинули. Кажуть, убив через нерозділене кохання до однієї із працівниць.

— Его бросила девушка. После этого он на пять дней ушел в запой, — говорять у московській поліції.

Близько 10.00 чоловік у камуфляжі з карабінами "Сайга" і "Бенеллі" в обох руках зайшов в офіс, що розташований у складському приміщенні аптечної мережі "Рігла". Колеги сиділи за робочими столами. Він почав стріляти. Загинули двоє жінок і троє чоловіків: 25-річна Олена Лапшина, 25-річна Наталія Плеханова, 33-річні Олександр Бірюк, Андрій Третяков і Денис Моїсеєв. У лікарню потрапив 30-річний Микита Стрельніков — у нього прострелені легені, печінка, шлунок і обидві ноги. 24-річну Ярославу Сергенюк забрали з пораненням грудей і носа. За однією із версій, вона — та дівчина, в яку закоханий Дмитро. За іншими даними, він любив Анну Казнікову, з якою розійшовся в січні.

— Училася з Ярославою у школі. Але після того ми не спілкуємося. Від спільних друзів дізналася, що в неї стріляли, — каже москвичка Олександра.

Стрілянину в офісі почули охоронці. Вони й затримали Виноградова. Від нього пахло алкоголем, не опирався. Дмитро із 2008 року працює у фірмі "Рігла" юрисконсультом.

Близько 3.00 на своїй сторінці в соцмережі "ВКонтакте" вбивця опублікував маніфест: "Все своє життя я дивився на світ зі сторони. Упевнений, що в мене є достатньо підстав вважати все людство макроаналогом ракової пухлини живого організму. Найгірше те, що сучасне суспільство стає дедалі більш однотипне. Усе інтегрується і втрачає індивідуальність, усі відмінності стираються... Усе, що я побачив і дізнався за своє життя, виховало в мені ненависть до людства як виду. Я ненавиджу людське суспільство і мені огидно бути частиною його! Я ненавиджу саме життя! Я бачу один спосіб його виправдати: винищити якомога більше частин людського компосту".

За півдня під цим текстом понад півтисячі користувачів соцмережі поставили позначку "Мені подобається". Дмитрові Виноградову загрожує від восьми років до довічного ув'язнення.

Зараз ви читаєте новину « Дмитро Виноградов убив п'ятьох колег». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

73

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі