пʼятниця, 10 вересня 2010 03:24

Жовту малину не їдять шкідники

У киянки Олени Малюк, 69 років, минулого тижня почала плодоносити ремонтантна малина (здатна до кількаразового цвітіння і плодоносіння протягом одного вегетаційного періоду. — "ГПУ"). Сорти Геракл і Тарус дали червоні та жовті ягоди. Кожна має по 4–5  см у довжину.

— Два роки тому навесні купила два саджанці на базарі. Продавець сказав, що вони будуть плодоносити до морозів. Для куща викопала лунку глибиною 50 сантиметрів, на третину засипала її перегноєм та золою. Також перегноєм, але розведеним з водою, полила зверху коріння. На літр води взяла 200 грамів добрив.

Малина почала плодоносити наступного року.

— З одного куща зібрала півкілограма ягід. Геракл солодший за звичайну малину та стійкий до морозу. Ягоди висять на кущах, доки не випаде сніг.

Ремонтантну малину не їдять шкідники. Вона не хворіє на сіру гниль. Аби отримати рясний урожай, навесні її паростки зрізують.

— У цих сортів затягнутий цикл дозрівання. Вони пізно викидають листя та квітнуть, тому шкідники їх не помічають. Їх не треба оббризкувати хімікатами, — каже агротехнолог компанії "Здоровий сад" Кирило Набрущенко, 45 років. — Ягоди, які визрівають при перших приморозках, солодші за літні. Від низької температури в них накопичується більше фруктози. Білу малину краще висаджувати на відкритому місці, бо вона любить сухий і провітрюваний ґрунт. Тоді ягоди з"являться із середини серпня. У тінистих місцях — на два тижні пізніше.

Зараз ви читаєте новину «Жовту малину не їдять шкідники». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі