понеділок, 26 жовтня 2020 07:15

"Живу" картину роблять із сукулентів

— Підглянула ідею "живої" картини в нашої голови в сільській раді й повторила собі. У неї вся стіна завішана ними, — розповідає Руслана Ковпашко, 55 років, із селища Машівка Полтавської області.

"Живі" картини стали популярними останні кілька років. Вони не тільки прикрашають приміщення, а й очищають повітря. Такі композиції легко створити вдома. У картині потрібно грамотно поєднати види. Цікаво виглядають сукуленти разом із тонколис­тими рослинами.

— Також у картину добре вписується зигокактус, драцена, делосперма та ріпсаліс. Ця зелень створює ефект тропічного лісу, — каже Руслана Ковпашко.

Збиває ящик із дерев'яних полакованих планок завширшки 6–7 см. До них кріпить скобами металеву сітку, яка фіксуватиме рослини в потрібному положенні. Зі зворотного боку вкручує гачки для мотузки. За неї повісить на стіну. На дно розміщує мох-сфагнум, у якого корені перетворюються на торф. Він робить ґрунт пухким, так у нього глибше проникають дрібні корінці й довше зберігають вологу. На мох засипає землю й обприскує водою. Зверху знову кладе трохи моху та шматки поролону. Вони стримуватимуть ґрунт від висипання.

— Спочатку саджу великі рослини, а тоді дрібніші. Біля кожної землю втрамбовую олівцем. Темні рослини чергую зі світлими.

Пальцями розсовує мох, коріння рослини ставить у землю і мох зсуває назад. Після посадки картина має лежати два тижні. Так рослини вкореняться і спресується ґрунт. А тоді можна вішати. Щоб прикрасити раму, об­клеює її камінням та мушлями.

Доглядати за "живою" картиною неважко. Потрібно повісити на світле місце та поливати з пульверизатора двічі на місяць. Для цього покласти на стіл. Раз на місяць обдути рослини від пилу феном на холодному режимі. Так вони очистяться без контакту з вологою ганчіркою.

Зараз ви читаєте новину «"Живу" картину роблять із сукулентів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі