четвер, 24 вересня 2009 18:40

Зелені помідори достигають у ящику

Автор: фото з архіву Григорія Самойленка
  Помідори на шпалерах у господарстві Григорія Самойленка із Жашкова Черкаської області зріють до середини листопада. Від заморозків їх захищає парникова плівка
Помідори на шпалерах у господарстві Григорія Самойленка із Жашкова Черкаської області зріють до середини листопада. Від заморозків їх захищає парникова плівка

72-річний Григорій Самойленко із Жашкова Черкаської області вирощує помідори на шпалерах понад 12 років.

Має середньопізні й середньостиглі сорти: Бізон, Де Барао, Придніпровський рожевий, Тарасенко-6, Фламінго, Шапка Мономаха. Вони стійкі до заморозків.

— У вересні на шпалери, до яких підв"язані кущі, розстилаю поліетиленову плівку, — розповідає Григорій Маркович. — Вона захищає рослини від ранніх заморозків, дощів і запобігає ураженню грибковими хворобами.

Подвійну плівку Самойленко розрізає навпіл. Рулон розкочує обабіч шпалер, вирізавши отвори для кілків. Знизу кінці плівки з"єднує прищіпками. Плоди дозрівають у парнику. У погожі дні плівку підкочує догори, щоб рослини не парилися.

Насіння зберігає у коробці пірамідальної форми. Вичитав, що тоді йому не страшні бактеріальні захворювання. Висіває на розсаду до 14 лютого.

Останній урожай помідорів господар збирає в середині листопада. На кущах залишаються біло-зелені плоди. Їх Самойленко зриває і зберігає в ящику в прохолодному місці. Вони доспіють у березні.

Зараз ви читаєте новину «Зелені помідори достигають у ящику». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі