понеділок, 29 липня 2013 06:15

Запах у туалеті вивітрюється за два тижні

Киянка 63-річна Марія Паламарчук із травня по жовтень живе у батьківському будинку в райцентрі Тетіїв на Київщині. По смерті матері доглядає садибу. На зиму повертається в столицю до доньки й онуків.

— Ще як папа був живий, зробив добротний вуличний туалет із брусів та грубих дощок, — розповідає. — Яма чимала — 1,5 метра завширшки і точно з метр завглибшки, мурована. Раніше раз на сезон він замовляв асенізаційну машину. Водій заїжджав із городу. Потім мама поставила новий забор. На вулиці вели якісь труби, то дорога просіла на півметра. Тепер тій машині нема як заїхати.

У спеку з ями смердить. Навколо туалету рояться мухи.

— Пробувала якісь порошки сипати і воду лити, але толку з того мало. Як там роками збиралося, то його вже нічого не може розчинити. Кума зі Львівщини порадила препарат "Золотар". Каже, всі сусіди задоволені, — говорить Марія.

— Наші біопрепарати — інноваційний проект із переробки органічних відходів, — розповідає Тетяна Бурка, директор компанії "Плутос", ексклюзивного представника торгової марки "Сам Собі Золотар". — Вони нормалізують екологічну обстановку. Суттєво прискорюють розкладання органічних відходів, зокрема людських. У препаратах містяться спеціально дібрані ферменти та мікроорганізми. Ферменти розкладають органічні залишки на простіші складники. А мікроорганізми ними живляться. За два-чотири місяці в туалеті почнеться процес переробки осаду і очищення дренажної системи, і в кінцевому результаті в ямі залишиться тільки мутна рідина без запаху. Її можна виливати в зелену зону подвір'я — наприклад, поливати квіти або газонну траву.

Біопрепарати для переробки вмісту вигрібних ям, септиків та вуличних туалетів знищують неприємні запахи. Завдяки тому, що відходи швидко розкладаються, потреби викликати асенізаційну машину більше немає.

— Якщо застосовувати препарат для вуличного туалету з ямою на 4 кубічні метри, це обійдеться у 15 гривень на місяць. Тоді як виклик машини у рази дорожчий.

Добре годяться препарати з мікроорганізмами й для приготування компосту. Зазвичай рослини перегнивають протягом півроку. Якщо в компостну яму додати "Сам Собі Золотар", органічно чисте добриво буде готове за два-три місяці.

Засоби також застосовують для каналізації у будинках. Їх засипають у кухонну раковину, щоб розщепити жирові відкладення на трубах. Тоді не забиватиметься стік. Інший різновид суміші мікроорганізмів використовують для очищення води в акваріумах і садових басейнах.

 

Отримати додаткову інформацію та замовити біопрепарати ТМ "Сам Собі Золотар" можна за тел.: 0(44) 383 55 45, 383 55 35, 0(67) 985 56 88 або на сайті zolotar.in.ua

Зараз ви читаєте новину «Запах у туалеті вивітрюється за два тижні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі