четвер, 16 серпня 2007 17:47

З інжиру на підвіконні зібрали 12 ягід

Наталя Ящук, 29 років, із Бердичева Житомирської області торік на місцевому базарі за 20 грн купила саджанець інжиру в горщику.

— Я прочитала, що в свіжих плодах інжиру багато вітамінів. У мене 4-річний син, так то для нього, — розповідає. — Я маю 35 вазонів у квартирі. Але таких квіток із кленоподібними листочками, як у інжира, нема. То він ще й урізноманітнив моє вазонне царстов, — додає жінка.

За рослиною Наталя доглядає так, як порадила продавець. Поставила інжир на підвіконня з сонячного боку. Коли треба поливати, перевіряє так: встромлює палець у землю на 2 см. Якщо суха — час дати рослині води. Поливає раз на два тижні взимку й восени. Та двічі на тиждень у весняно-літній час.

Розповідає, що наприкінці літа рослина скидає листя. А вже в лютому воно з"являється знову.

— Але найбільш мене здивувало те, що на інжирі не було цвіту, — каже Ящук. — У березні з гіллячок почали "вистрелювати" зелені бруньки. Вони збільшувалися на очах. А в травні плоди почали синіти.

На початку літа Ящук зібрала перший урожай — 12 інжирин.

— До цього ми куштували лише сушені плоди. Нам із чоловіком свіжий не сподобався, — кривиться. — А наш малий їв залюбки.

У ньому є щавлева кислота й багато клітковини. Тому його не рекомендують вживати при порушеннях мінерального обміну, а також при гострих захворюваннях кишковика. Через високу калорійність інжир не варто їсти схильним до повноти та хворим на цукровий діабет.

Зараз ви читаєте новину «З інжиру на підвіконні зібрали 12 ягід». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі