У Володимира Чорного з Новгорода-Сіверського на Чернігівщині дозріли помідори-велетні вагою 700–900 г. Томати з власного городу чоловік продає на базарі. Овочі відрізняються від інших як за розміром, так і за кольором.
— Це "Велетень", — Чорний показує найбільший м"ясистий помідор. — Я віддаю перевагу низеньким сортам. Кожну рослину висаджую в пакетику з землею, щоб під час пересадки менше травмувати її. Так вони швидше приживаються.
Хімікатами томати Володимир не обробляє. Городину він вирощує з 1977 року. Тоді переїхав до Новгорода-Сіверського із Саратова. Каже, що врожай є щороку.
— До кінця липня взагалі нічим не обробляв, — веде далі господар. — Потім почав бризкати часниковою настоянкою. Залишаю його на ніч у воді з картопляним бадиллям. Щоб позбутися помідорного кліща, додаю до настоянки кілька гілочок чистотілу.
Коментарі