четвер, 27 вересня 2007 19:45

Віктор Жердюк носить сміття на город

63-річний черкащанин Віктор Жердюк має в місті 3 сотки городу. Членом городнього кооперативу чоловік став 8 років тому. Відтоді вирощує овочі та зелень.

— Коли взяв город, жінка кричала на мене. А тепер і полуниця своя, і помідори. Кавуни садив. Правда, їх ще зеленими покрали.

Картоплі Віктор Жердюк садить мало. Каже,  тут вона як слід не родить. А от урожай огірків, цибулі, помідорів, малини й полуниці збирає добрий.

— Як зразу почали садить, то воно кращим було. З роками земля пісніє, а удобрювати немає чим. Колись сусіди по городу привезли гною, то й уродило в них. А де я його візьму?

Удобрювати город чоловік намагається харчовими відходами. Лушпайки з картоплі, кавунів, гнилі помідори, яблука, очистки, обрізки — усе це збирає в відро та несе на город. Восени там, де нічого вже не росте, викопує яму глибиною до метра й закопує сміття. Робить так на всьому городу.

— Воно перегниє й буде як гній, добриво, — пояснює городник.

Зараз ви читаєте новину «Віктор Жердюк носить сміття на город». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі