35-річна полтавка Олександра Юренчук знає, що робити, аби помідори не розтріскувалися. Жінка вирощує томати десять років. Урожай використовує для страв свого ресторану. Тому потріскані плоди їй не підходять.
— Помідори тріскаються у необачних городників. Так виходить, коли у засушливу погоду грядку за раз заливають водою. Вона швидко потрапляє у плоди, вони не витримують тиску, — пояснює жінка.
Зазвичай таке трапляється із зеленими помідорами. Потім ранки підсихають і плоди починають швидко червоніти. Вони не встигають вирости до великих розмірів.
— Потрібно поливати потроху, порціями. І не завадить мульчувати грядку. А помідори у теплиці, щоб у спеку не тріскались, кроплю вапняним розчином.
Коментарі