четвер, 12 липня 2007 19:52

Від води тріскаються томати

35-річна полтавка Олександра Юренчук знає, що робити, аби помідори не розтріскувалися. Жінка вирощує томати десять років. Урожай використовує для страв свого ресторану. Тому потріскані плоди їй не підходять.

— Помідори тріскаються у необачних городників. Так виходить, коли у засушливу погоду грядку за раз заливають водою. Вона швидко потрапляє у плоди, вони не витримують тиску, — пояснює жінка.

Зазвичай таке трапляється із зеленими помідорами. Потім ранки підсихають і плоди починають швидко червоніти. Вони не встигають вирости до великих розмірів.

— Потрібно поливати потроху, порціями. І не завадить мульчувати грядку. А помідори у теплиці, щоб у спеку не тріскались, кроплю вапняним розчином.

Зараз ви читаєте новину «Від води тріскаються томати ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі