понеділок, 21 квітня 2014 00:00

У сушарці "Дачник-4" роблять домашню пастилу

42-річній Катерині Солончак із міста Новояворівськ Яворівського району Львівщини торік родичі подарували сушарку "Дачник-4". Восени жінка насушила в ній яблук, груш, грибів, приготувала пастилу.

— Торік потрапила до лікарні з тиском. Виявили діабет. Лікар сказав, що з ним можна довго прожити, якщо правильно харчуватися. Порадив відмовитись від цукерок, печива. А я ж солодкоїжка, не знала, як зможу без солодкого, — розповідає Катерина. — Родичі подарували сушарку. Повірте, сушений персик значно смачніший за цукерку.

У сушарці заготовлюють овочі та фрукти. В них зберігаються вітаміни. Сушку досить на кілька хвилин поставити в холодну воду, і вони мають смак свіжих.

— Мій чоловік — затятий грибник і рибалка. Жартує, що йому належить півсушарки. Бере її на риболовлю — у ній обід розігріває, — каже. — Раніше сушила гриби на балконі, або й викидала. У "Дачнику" не тільки зберігається врожай, а й відбувається обробка продуктів проти комах.

Сушарку можна замовити на сайті ­

t-klio.dp.ua. Там продають і біопрепарати серії "Санекс". Із початком весни великий попит має "Санекс Компост". 48-річний львівський фермер Борис Гадзій каже, що компостна яма має відповідати суворим критеріям.

— Люди думають, що компостна яма — це звалище відходів. Це не так. Ідеальні умови — тепле, захищене від вітру місце, на яке падає тінь. Визрівання компосту — досить тяжкий та довгий процес.

"Санекс Компост" зменшує час на формування та приготування компостної купи, звільняє від неприємного запаху гниття. Зараз постачальники проводять сезонну акцію — на 30% знижено ціну.

Зараз ви читаєте новину «У сушарці "Дачник-4" роблять домашню пастилу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі