понеділок, 30 березня 2020 00:55

У квітні садять пізні сорти капусти

 

У квітні розпочинається активна вегетація рослин. Першими розпускаються аґрус і смородина. Їх до цвітіння слід підживити. У першій декаді висаджують смородину. Вкопують саджанці на 3–4 см глибше, ніж ті росли в розсаднику. Пагони потрібно зрізати над брунькою на рівні ґрунту. Полити, а землю навколо кущів замульчувати. Малину висаджують на ту ж глибину, як вона росла. Обрізають на висоті 30 см від землі.

Якщо вологість повітря висока, кущі аґрусу та смородини уражає борошниста роса. Можна використати народні методи боротьби. На 10 л води додають 50 г кальцинованої соди і 100 г господарського мила. Перемішайте — і розчин готовий до обприскування. Або 1 кг старого сіна чи свіжого коров'ячого гною залити 3 л води і витримати п'ять днів. Препарат, що перебродив, слід процідити, розвести водою 1:3. У настої розвиваються бактерії, які знищують міцелій гриба. Обробляють у похмуру погоду чи ввечері, тому що бактерії гинуть від прямого сонячного світла.

На початку місяця у відкритий ґрунт висівають капусту пізньостиглих сортів. Можна вирощувати капусту і безрозсадним методом, так скорочується вегетативний період на 15 днів. У першій декаді висаджують ранні сорти картоплі, у другій — середні й пізні. В кінці місяця пересаджують багаторічники: астильби, флокси, лілійники. У третій декаді сіють на розсаду однорічники: цинію, бальзаміни, чорнобривці, жоржини.

Зараз ви читаєте новину «У квітні садять пізні сорти капусти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі