четвер, 22 лютого 2007 17:38

Трактор за дві години викопує гектар картоплі

Автор: фото: Євген КОЛЕСНИК
  Представник Харківського тракторного заводу Олег Орламенко (в центрі) показує трактор серії 30 на аграрній виставці в Києві. Залежно від комплектації, така техніка коштує від 43 до 65 тисяч гривень
Представник Харківського тракторного заводу Олег Орламенко (в центрі) показує трактор серії 30 на аграрній виставці в Києві. Залежно від комплектації, така техніка коштує від 43 до 65 тисяч гривень

Минулого тижня на аграрній виставці в Києві Харківський тракторний завод представив нові трактори — техніку серії 30. На них можна працювати і на городі, і в саду. А також перевозити вантажі до 2 т.

— У кабіні цих тракторів водій почуватиметься комфортно: є вентиляція, обігрів, сидіння регулюється по висоті й нахиляється під різним кутом для зручності. На замовлення завод може встановити ще й кондиціонер, — пояснює Олег Орламенко, 32 роки, начальник сектору агротехнологій ХТЗ.

Невеликий трактор виконує чимало операцій. До такої машини можна причепити різні знаряддя для обробітку землі.

— Причіпний двокорпусний плуг для оранки має ширину захвату 50–60 сантиметрів. Оре на глибину до 25. Рухається зі швидкістю до шести кілометрів. За годину встигає обробити майже півгектара, — каже Орламенко.

Навісний культиватор охоплює до 2 м землі й за годину може впоратися з 2 га. Інше знаряддя — підгортальник — обробляє три міжряддя на глибину 17 см. А за допомогою навісних сівалок можна сіяти й зерно, й буряки, й різні овочі.

— На двобічній сівалці з міжряддями 62, 70 і 75 сантиметрів садять картоплю. До цього ж трактора чіпляєте картоплекопач. Він за дві години викопає гектар посадок, — стверджує представник заводу.

До машини нової серії прикріплюють косарки, ворошилки та граблі для сіна. За допомогою цієї техніки можна обприскувати сади — є спеціальна цистерна, яка розпилює засоби захисту рослин від шкідників.

Зараз ви читаєте новину «Трактор за дві години викопує гектар картоплі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі