четвер, 20 листопада 2008 17:17

Стрептокарпуси пересаджують двічі на рік

36-річна Олена Дєвич із міста Черкаси вирощує 20 сортів стрептокарпусів. Рослина нагадує фіалку та глоксинію. Вона невибаглива й цвіте майже рік, гарно пахне.

— Осінню ще дам їй поцвісти, а зимою квіти обриватиму, щоб набралися сили на весну, — показує горщик зі стрептокарпусом Дєвич.

Горщики з рослинами в кімнаті жінки стоять на підвіконні у три яруси. Під стелею горить лампа денного світла.

Стрептокарпуси не люблять спеки. Максимальна температура для них — +30°. У спеку Олена Дєвич розставляє поміж горщиків із квітами ємності з водою. Тому листя не сохне влітку й узимку під час опалювального сезону. Зиму квіти переносять добре — витримують до нуля градусів.

Жінка розводить стрептокарпуси черенкуванням. Листок завдовжки 5 см дає до 30–60 розеток. Рослина здатна цвісти за півроку після того, як проросла. В одному кущі може бути до 10 цвітоносів.

— Догляд за стрептокарпусами — без будь-якої особливої мороки. Головне — не заливати рослину, — говорить жінка. — Інакше кущ може на очах пропасти.

Улітку Олена поливає квіти двічі-тричі на тиждень. Листя не обприскує. Обов"язково двічі на рік пересаджує рослини у свіжу землю. Це дозволяє уникнути додаткового підживлення. Для посадки купує ґрунт на основі біогумусу.

Щоб квіти не захворіли, Дєвич витримує ґрунт у мікрохвильовці 5 хв. Виставляє при цьому максимальний режим. Пропарений ґрунт поливає рідким добривом "Байкал", щоб відновити мікрофлору.

Нові сорти стрептокарпусів Олена замовляє через Інтернет із міста Дніпропетровськ.

Зараз ви читаєте новину «Стрептокарпуси пересаджують двічі на рік». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі