вівторок, 21 серпня 2018 00:35

Штамбові помідори не хворіють на фітофтору

— Город біля хати такий, що й розвернутися ніде, не те що городину вирощувати. То я посадила штамбові помідори, — розповідає 56-річна Тамара Мисак із міста Пирятин Полтавської області. — Мають товстий стовбур. Дають такий самий урожай, як і звичайні.

Після пересадки розсада майже не хворіє й добре приживається. Кущі виростають низькими, тому витрачають менше сил і часу на нарощування листя.

— Люблю їх за те, що дозрівають не поступово, а всі одночасно. Зібрала врожай, закрила в банки на зиму й спокійна. Вони ранньостиглі, тому не встигає розвинутися фітофтора. На кущі мало пагонів і листків, він добре провітрюється, не з'являються грибки.

Завдяки компактності штамбові томати можна посадити і на балконі в ящиках.

— Вирощую Човники. Так називається сорт. Вони середньоранні. Від посіву до дозрівання проходить 100–120 днів. Кущі заввишки 45 сантиметрів. Плоди мають солодкий м'якуш, тонку шкірку й важать 60 грамів.

Також садить помідори сорту Флорида петит. Дозрівають за 95 днів. Висота рослини 30–40 см. Одночасно на ній 20–30 червоних круглих томатів вагою 25 г.

Зараз ви читаєте новину «Штамбові помідори не хворіють на фітофтору». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі