четвер, 03 квітня 2008 18:26

Розсаду провітрюють зранку

Киянка 60-річна Надія Бондаренко майже десять років вирощує вдома розсаду помідорів, огірків і капусти для дачної ділянки.

Ящички з молодими рослинами Надія Василівна тримає на заскленому балконі. У теплу погоду відчиняє кватирку на 15–20 хв. Каже, це дозволяє загартувати розсаду. Вона стає стійкою до хвороб. Але росточки бояться протягів, тому їх бажано накривати.

— Розсада капусти й салату більш морозостійка, — розповідає жінка. — В цей час ще бували заморозки. Та я все одно прочиняла кватирку. А от томати й огірки ніжніші. Тому починаю провітрювати, коли температура надворі підвищиться до 15 градусів тепла.

Провітрювати бажано зранку, після поливу. До вечора ґрунт встигне підсохнути.

Зараз ви читаєте новину «Розсаду провітрюють зранку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі