четвер, 17 квітня 2008 15:13

Ранню картоплю "Престижем" не обробляють

Бульби перед посадкою радять обробляти "Престижем" від колорадського жука. Чи не попаде ця отрута в картоплю?

Поліна Пастернак, с. Загрунівка Зіньківського р-ну Полтавської обл.


— "Престиж" — це засіб для захисту картоплі й овочів від шкідників і хвороб, — каже завідуючий відділу технологій Інституту картоплярства Петро Капіцький, 71 рік. — Однак обробляти ним можна лише ту картоплю, яку збирають у серпні. Тоді отрута до збору врожаю нейтралізується. Для повного виведення хімічних речовин потрібно близько 60 днів. Ранні сорти обробляти препаратом не бажано. Якщо висаджуєте картоплю у другій половині квітня та застосовуєте "Престиж", обирайте середньоранні та середньопізні сорти.

Мілілітра препарату вистачає для обробки кілограма картоплі, — веде далі Петро Францович. — 30 мілілітрів "Престижу" розводять у 600 мілілітрах води та добре перемішують. Картоплини рівномірно обприскують розчином перед посадкою.

"Престиж" дозволяє рослині краще переносити несприятливі умови: спеку, посуху, різкий перепад температур уночі, брак світла.

Зараз ви читаєте новину «Ранню картоплю "Престижем" не обробляють». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі