середа, 27 червня 2007 19:17

Плужок вигортає картоплю цілою

38-річний Володимир Шевченко із с. Старосілля Городищенського району на Черкащині садить і вибирає город вітчизняним мотоблоком "Мотор Січ МБ-4,05". Кілька років тому купив його в знайомих на руках за 5 тис. грн. Тепер можна знайти дешевше.

— Машина має шість швидкостей — чотири передні і дві задні, — розповідає Володимир. — У більшості імпортних мотоблоків одна швидкість, а коштують так само, як мій.

Причіпні культиватор, плуг і візок до свого мотоблока Шевченко купував окремо. Вибирав такі, щоб можна було міняти відстань між рядками від 50 до 80 см. І орати на різній глибині. Під мотоблок тепер і садить, і підгортає.

— Коли садити й вибирати тим самим мотоблоком, плужок вигортає картоплю цілою, не ріже її, — каже Володимир. — Бо відстань між рядками залишається та сама. Потім проходимо з відрами й збираємо врожай.

Шевченко думає купити до мотоблока косарку. "Мотор Січ" робить їх до такого агрегату. Чоловік каже, що тоді із сіном для корови проблем поменшає.

Зараз ви читаєте новину «Плужок вигортає картоплю цілою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі