— Для зберігання на зиму я відбираю тугеньку капусту — така довше не гнистиме, — радить 58-річна Галина Матеїк з села Вересоч Куликівського району на Чернігівщині. Жінка працює в місцевому фермерському господарстві "Материк", що вирощує овочі. — Багато залежить і від того, якою буде зима.
Матеїк тримає капусту в льоху. Теплої зими там не холодно. До весни капуста стає м"якою, місцями проростає та підгниває. Холодної зими головки капусти зберігаються краще.
— Коли закладаю небагато капусти, кожен качан замотую в газету, ще й перекладаю папером, — розповідає невисока жінка у спортивних штанях. — У фермерському господарстві капусту закладаємо на зиму тоннами. У льохах вона добре зберігається, майже не псується.
Коментарі