Житель міста Новомиргород Кіровоградської області 56-річний Микола Дробот займається городництвом понад 20 років. Добрива в магазині не купує, готує із бур"янів. Каже, воно заміняє будь-яке підживлення.
Чоловік має металеву бочку. Встановив її на дерев"яний щит, щоб не псувалася. Ємність стоїть під пекучим сонцем.
— Наполовину заповнюю травою, бур"янами із корінням і насінням, — розповідає Дробот. — Заливаю доверху водою. Накриваю целофаном, обмотую мотузкою та скотчем. У плівці роблю три невеликі отвори для газообміну.
Коли маса бродить, розчин стає мутним, із неприємним запахом. Добриво готове за тиждень.
— У чистому виді його використовувати не варто, — радить Дробот. — Міцне, може попекти коріння рослин. Я розбавляю на 10 літрів води 2 літри добрива. А от у сусіда великий город, то він це діло поставив на конвеєр.
Коментарі