понеділок, 27 листопада 2017 07:40

Квітка кампанули не любить надмір вологи

Автор: www.sdska.ru
  Кампанула буває біла й фіолетова різних відтінків. Квіти махрових сортів виглядають, як пухкі м’ячики
Кампанула буває біла й фіолетова різних відтінків. Квіти махрових сортів виглядають, як пухкі м’ячики

— Знайшла на виставці універсальну рослину. Її можна сіяти у квітник і в горщик для підвіконня. Називається кампанула. Раніше не бачила такої, — каже 52-річна Олена Іщук із селища Вишнівець Збаразького району Тернопільської області.

Кампанула буває біла й фіо­летова різних відтінків. Олена вирощує махровий сорт. Виглядає, як пухкенькі м'ячики. Ними всипаний весь кущ. У народі цю рослину називають квіткою сімейного щастя. Кампанула виростає майже 40 см заввишки. Цвіте з червня до середини вересня.

Садить у пухку землю, щоб коріння дихало. Змішує в однаковій кількості садову землю, торф, пісок і трохи пере­гною. Кампанула добре переносить перепади температури. Тому на початку весни можна виставляти її на веранду. Пересаджувати в квітник варто наприкінці квітня, де вона ростиме до кінця вересня.

— Доглядати за рослиною легко. Треба посадити на світлі й поливати по мірі засихання землі. Перелив може загубити квітку. Якщо буде забагато світла, то жовкне листя. Якщо замало — жене стебла вверх.

Підгодовує купленим добривом із кінця весни до початку осені — через кожні два тижні. З листопада рослина йде на відпочинок. Потрібно рідко поливати та не підживлювати її.

— Розмножую кампанулу поділом куща. З насінням не граюся, бо воно дрібне. І два роки підряд не посходило, тому й роблю все перевіреним методом.

У вересні чи березні ножем розділяє корінь на кілька частин. Зрізи присипає попелом і висаджує кожну в окремий горщик. Поливає водою, а за сім-десять днів підживлює. Наприкінці квітня пересаджує у квітник.

— Кампанула боїться лише загнивання коренів і грибкової гнилі, що виникають від надмірної вологи. Рослину можна не поливати майже два тижні.

Зараз ви читаєте новину «Квітка кампанули не любить надмір вологи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі