понеділок, 04 серпня 2014 05:30

Кукурудзу збирають за п'ять днів
1

Головне у серпні — зібрати овочі і плоди, зробити заготовки на зиму. Погожої днини в середині місяця почніть виривати цибулю. Врожай розкладіть просто неба тонким шаром. Так просушиться. Під сонцем гинуть усі хвороботворні мікроби. Заготовляйте лише якісну. Тримайте її у сухих, добре провітрених приміщеннях при температурі +2…4°C.

Коренева селера починає пускати пагони. Щоб плоди були великі, висмикніть бічні пагони, залиште тільки центральний. Замульчуйте міжряддя. Кореневу петрушку останній раз проріджують у серпні, залишаючи відстань між рослинами 8–10 см.

У другій декаді серпня дозріває цукрова кукурудза. Збирайте врожай швидко, за п'ять-вісім днів. Заготовлену відразу охолодіть, бо цукор перетвориться на крохмаль і погіршить смак. В холодильнику при температурі +5°C кукурудза зберігається тиждень.

Олійну редьку на сидерати висівають у першій декаді серпня. Закладають грядки суниці, розсаджуючи розетки вусів, що вкоренилися.

Зараз ви читаєте новину «Кукурудзу збирають за п'ять днів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі