четвер, 14 червня 2007 19:23

Колорадський жук боїться хвойної тирси

38-річна Ірина Сінельничук з Білої Церкви на Київщині з колорадським жуком бореться за допомогою хвойної тирси. Спосіб їй підказала сестра Тетяна з Росії, яка так захищає картоплю вже третій рік.

— Таня розказала про тирсу, а я відразу не дуже й повірила. Думаю, хімікати не завжди справляються з тими жуками, а тут тирса. Та вирішила спробувати. У нас цього добра вистачає — чоловік у лісовому господарстві працює, — розповідає Ірина. — Виявилося, що жукам запах хвої справді не подобається.

Коли із землі починає пробиватися картопля, жінка висипає навколо кожного куща жменею хвойної тирси. Щотижня підсипає нову. А коли картопля починає цвісти та добре розростатися, сипле "препарат" вже як виходить, не під кожен кущ.

— Жуків справді поменшало. Торік почала посипати вже великі кущі, то було кілька десятків кладок жуків. А цього сезону не бачила ще жодного, — радіє Ірина. — Головне — не забувати сипати нову тирсу, особливо після дощу.

Зараз ви читаєте новину «Колорадський жук боїться хвойної тирси». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі