Персик — один із найпопулярніших літніх фруктів. Його корисно їсти, робити варення чи компоти, додавати у випічку. Ще кілька десятків років тому його вважали екзотикою, можна було купити лише в пік сезону. Тепер можна його посадити у власному саду, правильно доглядати і їсти смачний, соковитий фрукт.
Селекціонер Андрій Тітов з міста Бахмут Донецької області поділився секретом вирощування персиків.
— На відміну від всіх інших плодових дерев, при посадці у персика кінчик від зрізу можна значно заглибити, на 20–30 сантиметрів. І тут відбувається перехід на власні корені. Навіть якщо в сувору зиму загине надземна частина, підземна виживе і за один сезон відновиться, — каже Тітов.
Селекціонер пропонує різні сорти персиків. Наприклад, унікальний білий персик Айс Піч має смак пряженого молока. Ред Робін дозріває у середні терміни. Має великі і красиві плоди темно-бордового відтінку. Сорт Пінк Рінг у формі інжиру солодкий і соковитий. Платикарпа 2 — новий персик іспанської селекції. Сагітарія дозріває дуже рано. Селекцію вивели нещодавно в Італії. Лаурол дозріває пізно, у другій половині вересня. Дає великі і смачні персики.
Замовити саджанці й отримати консультацію про посадку можна на сайті titovchp.uaprom.net або за телефонами 0(99) 415 00 15, 0(63) 461 88 32, 0(67) 621 40 47.
Коментарі