четвер, 19 серпня 2021 05:40

Кінчик персика при посадці заглиблюють на 20–30 сантиметрів

Автор: ФОТО НАДАВ АНДРІЙ ТІТОВ
  ­Персики сорту Пла­тикарпа 2 дають солодкі плоди вагою до 180 грамів
­Персики сорту Пла­тикарпа 2 дають солодкі плоди вагою до 180 грамів

Персик — один із найпопулярніших літніх фруктів. Його корисно їсти, робити варення чи компоти, додавати у випічку. Ще кілька десятків років тому його вважали екзотикою, можна було купити лише в пік сезону. Тепер можна його посадити у власному саду, правильно доглядати і їсти смач­ний, соковитий фрукт.

Селекціонер Андрій Тітов з міста Бахмут Донецької області поділився секретом вирощування персиків.

— На відміну від всіх інших плодових дерев, при посадці у персика кінчик від зрізу можна значно заглибити, на 20–30 сантиметрів. І тут відбувається перехід на власні корені. Навіть якщо в сувору зиму загине надземна частина, підземна виживе і за один сезон відновиться, — каже Тітов.

Селекціонер пропонує різні сорти персиків. Наприклад, унікальний білий персик Айс Піч має смак пряженого молока. Ред Робін дозріває у середні терміни. Має великі і красиві плоди темно-бордового відтінку. Сорт Пінк Рінг у формі інжиру солодкий і соковитий. Платикарпа 2 — новий персик іспанської селекції. Сагітарія дозріває дуже рано. Селекцію вивели нещодавно в Італії. Лаурол дозріває пізно, у другій половині вересня. Дає великі і смачні персики.

Замовити саджанці й отримати консультацію про посадку можна на сайті titovchp.uaprom.net або за телефонами 0(99) 415 00 15, 0(63) 461 88 32, 0(67) 621 40 47.

Зараз ви читаєте новину «Кінчик персика при посадці заглиблюють на 20–30 сантиметрів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі