понеділок, 18 листопада 2019 05:06

Кімнатні рослини зимують на пінопласті

— Не можна залишати кімнатні квіти в міжсезоння напризволяще, — радить Маргарита Іванченко, 41 рік. Має розплідник кімнатних рослин у Чернігові. — Тепло батарей висушує повітря, і вони скидають листя.

Готує рослини до зими поступово. Зменшує полив до разу на тиждень. Інакше загниють корені й закисне ґрунт. Поливає, коли світлішає верхній шар землі. Вода має бути кімнатної температури.

— Щоб рослини легше перенесли похолодання, їх треба розмістити на підставці. Найкраще з пінопласту. Він перекриє доступ холоду до коренів.

Розставляє вазони, щоб не торкалися одне одного. Має вільно циркулювати повітря. Відсовує від шибки. Обприскує рослини з пульверизатора. Або вмикає зволожувач на 20–30 хв. чи ставить поряд миску з водою.

— Особливої уваги вимагають орхідеї. Їх слід поливати зануренням. Опустити горщик у відро з відстояною водою на 20 хвилин. Вийняти, злити зайву рідину та поставити на підвіконня.

Зараз ви читаєте новину «Кімнатні рослини зимують на пінопласті». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі