четвер, 15 січня 2009 15:59

Горщики для розсади виготовляють власноруч

— Щоб розсаду було зручніше пересаджувати у відкритий ґрунт, її бажано вирощувати в горщиках із торфу й перегною,— розповідає 35-річна киянка Олена Довгань. — Тоді вона не затримується в рості й швидше приживається на городі. Така розсада стійкіша до пізніх приморозків і посухи.

Жінка вирощує розсаду помідорів, перцю й огірків. Горщики виготовляє сама. Суміш для них заготовляє восени, зберігає до середини зими в погребі. За тиждень до посадки насіння на розсаду ретельно перемішує суміші і пропарює, щоб не було шкідників. Від хвороб додає борну кислоту, сірчанокислу мідь — по 15 г на 100 г суміші.

Для роботи Довгань бере форму — невеликий горщик з-під кактуса. Він до 8 см заввишки, такий самий за діаметром. Корінню розсади в ньому не тісно.

— Коли вирощувала розсаду у пластикових стаканчиках, доводилося додавати добрива. А тут вони вже є в горщику.

Зараз ви читаєте новину «Горщики для розсади виготовляють власноруч». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі