четвер, 11 жовтня 2007 19:35

Гарбуз-гігант виріс на компості й курячому посліді

Автор: фото: REUTERS/Robert Galbraith
  Фермер Тед Старр щойно дізнався, що його гарбуз вагою 691 кілограм — найважчий на конкурсі в Гелфмун-Бей, штат Каліфорнія
Фермер Тед Старр щойно дізнався, що його гарбуз вагою 691 кілограм — найважчий на конкурсі в Гелфмун-Бей, штат Каліфорнія

У кожному штаті США у жовтні влаштовують змагання на найбільший гарбуз. Рекордсмен 2007 року з"явився на грядках Джо Джутраса зі штату Род-Айленд, на північному сході країни. Його вага — 1689 фунтів (767,7 кг).

В американське містечко Гелфмун-Бей, штат Каліфорнія, звозять найбільші гарбузи з центральних штатів і півдня країни. Цього року претендентів на перемогу було 80. Приз "За найгарніший гарбуз" отримав Ерік Карлсон зі штату Каліфорнія. Журі вирішило, що його овоч має найкращі форму, пропорцію і колір. Маленький баштан Ерік улаштував у дворі свого будинку в містечку Портола-Велі.

Найбільше важив гарбуз Теда Старра, фермера зі штату Орегон, — 1524 фунти (691,3 кг). Переможцеві виплатили по $6 за кожен фунт — $9144.

— Приїду додому, розцілую всі свої гарбузи, — пообіцяв фермер. — Другий рік вкладаю в них усю свою душу. Вони мені — як друзі. Бачите, як віддячили. Ніяких особливих секретів у мене нема, — запевняє. — Хімічних добрив не застосовую. Щедро удобрив баштан компостом, розчином курячого посліду. Поливав щодня.

П"ять гарбузів-переможців виставлять на показ на мистецькому фестивалі, який почнеться в Гелфмун-Бей одразу після змагань.

Зараз ви читаєте новину «Гарбуз-гігант виріс на компості й курячому посліді». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі