четвер, 19 квітня 2007 19:02

Добриво без хлору підійде для городини й саду

67-річний Леонід Кобельник із села Брюховичі біля Львова перед посадкою картоплі додає в ґрунт мінеральне добриво — "Нітроамофоску".

— Ми садимо чотири сотки картоплі, хочемо мати гарний урожай. А без добрив — ніяк, — каже чоловік. — Восени на поле вивіз гною, приорав його. Іще перед Великоднем розсипали "Нітроамофоску" й трохи пригребли граблями. Це добриво годиться для різного ґрунту.

"Нiтроамофоску" вносять по 4–5 кг на одну сотку. Під кожну картоплину Леонід Кобельник радить сипати не більш як чайну ложку. У магазині "Дім. Сад. Город" на вулиці Куліша у Львові 3-кілограмову упаковку продають по 10 грн.

— Це комплексне добриво годиться для всіх овочевих і городніх культур, ним удобрюють також кущі та дерева в саду, — розповідає продавець магазину 37-річний Олег Пелех. — У "Нітроамофосці" є основні макроелементи — фосфор, азот і калій. Добриво не містить хлору, який шкодить рослині та плодам.

За словами Пелеха, для удобрення саду "Нітроамофоску" найкраще розчинити у воді.

— Для дорослого дерева треба 50–60 грамів на 10 літрів води, а для куща — 20–25 грамів на таку саму кількість води, — радить Олег. — Свої одно- та дворічні дерева я поливаю легшим розчином — розводжу сірникову коробку добрива в трьох літрах води.

Зараз ви читаєте новину «Добриво без хлору підійде для городини й саду». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі