понеділок, 30 травня 2016 07:55

Для захисту городини від слимаків достатньо однієї обробки препаратом УлиЦид

Автор: ФОТО З САЙТА WWW.agroazbuka.com
  Слиз равликів на плодах і листі містить багато мікробів. Пошкоджені плоди їсти небезпечно
Слиз равликів на плодах і листі містить багато мікробів. Пошкоджені плоди їсти небезпечно

— Cкільки прожив, а не думав, що прийдеться боротися з равликами, — каже 57-річний Володимир Зінкевич із Чернівців. Має дачу в передмісті. — Коли спека, десь пересиджують, а ввечері вилазять. Особливо активні після дощу. За ніч можуть пучок салату чи кілька стебел огірків знищити. Цього року висадив усе дуже рано — щоб рослини вологи максимально взяли. Слимаки половину знищили. Довелося підсівати, купувати розсаду й пересаджувати.

Господар зробив пастки для слимаків. Між грядками повкопував нижні частини від пластикових пляшок. Наливає в них розведене з водою пиво.

— Шкода переводити продукт, але що поробиш, — говорить. — Слимаки злазяться на той запах і я їх ловлю. Пересипаю сіллю й за кілька днів викидаю на смітник.

На городах слимаки харчуються молодими пагонами і плодами овочевих культур.

— Слимаки й равлики поїдають майже всю зелень на своєму шляху, — розповідає менеджер 34-річний Ігор ­Кривий із Києва. Його фірма реалізовує засоби захисту культур. — Доки рослина не зміцніла, можуть знищити її під самий корінь. Не гидують також декоративними в саду. Об'їдають листя, залишають самі сторчаки. Слиз равликів на плодах і листі містить багато мікробів. Пошкоджені плоди їсти небезпечно.

Існують три способи боротьби з молюсками — механічний, екологічний і хімічний.

— Перший полягає у визбируванні равликів і слимаків за допомогою пінцета. Потім їх знищують у міцному сольовому чи мильному розчинах, — пояснює. — Екологічний метод боротьби передбачає залучення на ділянку природних ворогів слимаків — їжаків і жаб. Для приманки перших використовують собачий корм, а для жаб роблять водойму. Це додаткові клопоти. Тому досвідчені садівники й дачники частіше використовують отрутохімікати.

При виборі засобів проти слимаків слід звертати увагу на їх склад. Щоб не зашкодити собі й середовищу.

— Із натуральних компонентів складається препарат УлиЦид українського виробництва, — продовжує Ігор Кривий. — Його гранули розсипають між рядками овочів. На "квадрат" потрібно десь 3–5 грамів. Одна обробка захистить город від слимаків. УлиЦид стійкий до дощів і роси, тому ефективний.

Зараз ви читаєте новину «Для захисту городини від слимаків достатньо однієї обробки препаратом УлиЦид». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі