— Торік восени друзі подарували вазон турецького декоративного перцю, — розповідає 30-річний киянин Олег Бараненко. — Невисокий кущ заввишки 25 сантиметрів був рясно всіяний жовтими перчинками. На кожному пагоні по три-чотири плоди.
Деякі перчини на кущі були ще зеленими. Коли пожовтіли, чоловік зірвав їх і висушив. На смак вони нагадують гіркий перець Чилі.
Узимку Бараненко поливав кущ перцю раз на тиждень, весною полив збільшив.
— Декоративні перці плодоносять із середини літа до пізньої осені, — розповідає Ірина Коломійцева з компанії "Дібора Фловер Гарден". — У цей час рослину потрібно зрідка підживлювати органікою. Восени удобрення майже припиняють, а взимку рослину зрідка поливають водою.
Щоб наступного року декоративний перець знову плодоносив, висівають новий кущ. Для цього беруть перчину, яка першою достигла, й висушують на насіння.
Насіння декоративного перцю висівають навесні в суміш ґрунту з піском. Додають трохи органічних добрив, наприклад настій курячого посліду, розведеного з водою. Рідина повинна мати світло-зелений колір. Велика концентрація добрива може пошкодити коріння рослини.
Коментарі