понеділок, 16 вересня 2019 00:51

Cирійський гібіскус має фіолетові квіти

— Гібіскус гідний того, щоб над ним поратися. Благородний кущ, на якому ростуть квіти розміром із блюдечко. Це родичі мальв. Одним із різновидів є кімнатна китайська троянда, — розповідає Алла Кличнікова, 37 років, із міста Охтирка Сумської області.

Вирощує сорт Сирійський. Квіти в нього фіолетові з темною серединкою. Цвіте з травня до жовтня. Ці рослини можна вирощувати в горщиках і в квітнику. Або чергувати два способи.

— У мене кущ три роки росте в квітнику. На початку осені його розмножую. Викопую й ділю на кілька частин. Їх саджу в горщики і ставлю в погріб. Надворі не можна залишати, бо вони в стресі через пере­садку. За зиму вимерзнуть. У темному погребі ввійдуть у стан спокою. Навесні пере­саджую у квітник на постійне місце.

Гібіскус любить сонце. На південній ділянці цвіте мало не все літо. Рослину підживлюють раз на місяць азотними добривами й перегноєм. Влітку додають фосфорні.

— Кущі на чорноземі поливаю раз на тиждень. На піщаних ґрунтах — через кожні два дні. Наливаю не менше відра води.

Після цвітіння квіти обрізує, самі не відпадуть. Присипає кущі двома відрами землі для захисту від весняних приморозків.

Зараз ви читаєте новину «Cирійський гібіскус має фіолетові квіти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі