понеділок, 11 лютого 2019 07:56

Біля горщика з імбиром ставлять миску з водою

Автор: www.idei-dlia-dachi.com
  Імбир висаджують в універсальний ґрунт для розсади, який продається в магазині. За  1,5–2 місяці з’являються перші паростки
Імбир висаджують в універсальний ґрунт для розсади, який продається в магазині. За  1,5–2 місяці з’являються перші паростки

— Торік вирішила вирощувати імбир. Зайня­ла­ся цією справою в лютому, бо термін його вегетації триває 8–10 місяців, — каже Вік­торія Яблонська, 51 рік, із села Петрикова на Тернопільщині. — Щоб усе пройшло вдало, корінь імбиру спочатку треба розбудити. Тримаю його в блідо-рожевому розчині марганцівки або стимулятора росту.

Купує на ринку шматок кореневища з двома-трьома бруньками. Має бути твердим та свіжим, а не підв'ялим. Кладе в стимулятор росту на добу, а потім — у поліетиленовий пакет до появи вічок, як у картоплі. Коли набрякнуть, розділяє на частини. На кожній має бути хоча б одна брунька. Місце зрізу присипає деревним вугіллям.

Підійде універсальний ґрунт для розсади, який продається в магазині. Можна підготувати суміш власноруч. Для цього змішує дві частини компосту та по одній дернової землі та піску. Всипає суміш у горщик, кладе корінь на глибину 2–3 см, брунькою догори. Поливає водою і накриває плівкою або склом. Ставить на підвіконня, щоб добре доходило світло.

— Імбир не переносить сухості, тому регулярно його обприскую з пульверизатора. З чашки не поливаю, щоб струмінь води не пошкодив бруньок. Ставлю біля горщика миску з водою. Так рослина отримає достатньо вологи.

Перші паростки з'являються за 1,5–2 місяці. Тоді плівку знімає і ставить у місце з розсіяним світлом. Підгодовує імбир двічі на місяць фосфорними добривами, чергуючи з органічними.

— Якщо захотіти, то імбир може й зацвісти. Для цього треба кілька разів полити калійним добривом і досвітити лампами, збільшуючи світловий день. Але цвітіння для рослини необов'язкове.

Наприкінці травня, коли мине небезпека пізніх заморозків, виставляє горщики на веранду.

— Щоб листя не обгоріло на сонці, перші дні прикриваю його марлею. Хоча можна поставити надвір у тінь. Тоді рослини поливаю частіше, ніж у приміщенні. Від сонця і вітру ґрунт у невеликих горщиках швидко пересихає.

Імбир викопує восени, коли почнуть жовкнути та засихатимуть стебла. Щоб корінь наріс більшим, краще пересадити влітку на город чи у квітник.

Викопує, обтрушує від землі і зберігає в сухому місці.

Зараз ви читаєте новину «Біля горщика з імбиром ставлять миску з водою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі