четвер, 30 вересня 2010 18:26

Батат родить на піщаному ґрунті

Вінничанин 52-річний Олександр Воробйов вирощує на городі батат. Плоди довгасті, нагадують картоплю.

— Рослина менш крохмалиста, аніж картопля, містить багато вітамінів і мікроелементів. З неї роблять салати, пюре. Вона дуже корисна для діабетиків.

Урожайність батату залежить від ґрунту. Найкраще підходить піщаний. Удобрювати землю краще перегноєм.

— У мене ґрунт тяжкий, багато глини, тому в корчі в середньому п"ять-сім бульбин.

На розсаду чоловік висадить батат наприкінці осені. Для цього клубні розкладе у дерев"яних ящиках, поставить на підвіконні. Поливати треба через день.

За тиждень на бататі з"являться паростки. Коли доростуть до 15 сантиметрів, Олександр Воробйов відділяє їх від бульби й ставить в окремий посуд із водою, аби пускали корінці. До весни з одного може вирости до 40 ростків. Висаджує його на початку червня. Один від одного не ближче, ніж на 70 см. Інакше буде важко копати. Рік тому у супермаркетах почали продавати привізний батат.

— Він смачний, але виростити з нього паростки неможливо. Мабуть, чимось оброблений або генетично модифікований.

Олександр продає батат для розмноження. За один просить 20 грн.

Зараз ви читаєте новину «Батат родить на піщаному ґрунті». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі