понеділок, 14 вересня 2020 07:30

Аґрусу підходить пухкий ґрунт

Автор: TITOVCHP.UAPROM.NET
  Сорт Берил швидкоплідний витривалий до борошнистої роси
Сорт Берил швидкоплідний витривалий до борошнистої роси

— Синові лікар призначив їсти аґрус і пити з нього компоти, — розповідає 50-річна Ганна Бурбела з села Волошиново Старосамбірського району Львівської області. — Має проблеми з нирками, а аґрус їх добре чистить, бо є сечогінним.

Жінка замовила в інтернеті саджанці. Ті дали плоди вже наступного року.

— Восени під кожен кущ вношу органічні добрива раз на два-три роки. Також підгодовую аміачною селітрою. Аґрус любить розсипчастий, пухкий ґрунт, без бур'янів. Потребує регулярного проріджування гілок, оскільки загущення впливає на якість і розмір ягід.

Власник садового розплідника із міста Бахмут на Донеччині 44-річний Андрій Тітов вирощує різні види саджанців аґрусу.

— У мене посадковий матеріал замовляють з усієї України, — каже. — Більшість сортів дають плоди в найкоротші терміни. Наприклад, аґрус Берил швидкоплідний. Кущі виростають середньої довжини, густі та зігнуті. Ягоди до 9 грамів, світло-зелені, округлі, з тонкою шкіркою. Смак кисло-солодкий, десертний. Сорт зимостійкий, а також витривалий до борошнистої роси і весняних заморозків.

Також садівник пропонує клієнтам сорти: Десертний, Куршу Дзинтарс, Ласкавий, Аристократ, Гранд, Полонез та інші.

Замовити саджанці аґрусу й отримати консультацію щодо посадки можна на сайті titovchp.uaprom.net або за телефонами 0(99) 415 00 15,

0(63) 461 88 32, 0(67) 629 94 55.

Зараз ви читаєте новину «Аґрусу підходить пухкий ґрунт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі