пʼятниця, 13 листопада 2020 20:43

Золотий колосок на підвіконні: показали вражаючу рослину
6

Фото: indasad.ru

Афеландра - унікальна рослина, яке зацвітає восени. Тоді як більшість кімнатних рослин готуються до періоду спокою. Вона цвіте прекрасними жовтими квітками.

Рослина любить яскраве освітлення протягом року, навіть взимку.

Температура: в період вегетації - 20-25 ºC, в період спокою - в межах 18-16 ºC.

Вологість повітря: висока, потрібно часте обприскування водою або утримання на піддоні з мокрою галькою.

Полив: влітку поливати рослину потрібно рясно, а взимку полив потрібно трохи зменшити. Найкраще брати дощову воду або талу кімнатної температури.

Підживлення: з початку періоду вегетації до завершення цвітіння. Для цього раз в 10 днів розчином комплексного мінерального добрива для квітучих рослин.

Розмноження: листовими і верхівковими живцями.

Пересадка: молоді рослини - щорічно навесні, дорослі - один раз в 3-4 року.

Землю для неї потрібно готувати пухку, з хорошою волого-і повітропроникністю. Підійде такий склад грунту: одна частина дернової землі, одна частина торфу, одна частина піску, чотири частини листової землі. Поки рослина не виросло занадто велике, воно добре росте в гідрогелі і на гідропоніці. При створенні композиції потрібно враховувати, що кожна квітка має перебувати у відповідній для нього грунті і в своєму горщику.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Показали новий вид вражаючих орхідей

Обов'язковою умовою для догляду за рослиною є - обрізка. Чим рослина старше, тим сильніше воно витягується і втрачає нижнє листя, так рослина втрачає декоративність.

Обрізку потрібно проводити в кінці зими, до початку сильного зростання. Для поновлення рослини потрібно обрізати всі пагони, залишаючи 25 см корчі. Щоб збільшити вологість, на них надягають поліетиленові кульки і постійно рясно обприскують.

Проблеми при вирощуванні:

1. Часто взимку рослина втрачає листя. Причина в сухому грунту або холодна вода, протяги або ж потрапляння на листочки прямих сонячних променів.

2. Сухі і темні краї листя - причина в сухості повітря. Найчастіше рослина вражають такі шкідники як: ложнощитовка, щитівка, тля, павутинний кліщ.

Кортадерія або інша назва пампастна трава вирізняється з будь-якого садового дизайну. Довге листя згинається, а тонкі квітконоси залишаються прямими.

Ця злакова рослина може досягати 2,5 м висоти, підносячись над іншими рослинами в саду. Її суцвіття підходять для складання зимового букета.

Зараз ви читаєте новину «Золотий колосок на підвіконні: показали вражаючу рослину». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі