вівторок, 20 жовтня 2020 13:05

Топ-3 правила, як звести бур'ян на ділянці до мінімуму

Топ-3 правила, як звести бур'ян на ділянці до мінімуму
Зворушення ґрунту знищує природну пористість і повітропроникність. Фото:playman.com.ua

Лише новачок може не знати, яким ненависним для городників є бур'ян. Адже позбутися його вкрай важко, при цьому на прополку витрачається багато часу та сил. Досвідчені садівники дослідили це питання і знайшли оптимальний вихід. Ділянка без чагарників можлива за умови дотримання трьох правил.

Глибоко обробляти ґрунт лопатою, або вилами - погана ідея про яку слід забути. Все тому, що зворушення ґрунту знищує природну пористість і повітропроникність. Окрім цього зворушується насіння, яке лежить в глибині. У результаті чим більше копаєте - тим більше зарослів отримуєте.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українець вивів рослину, яка допомогла розбагатіти

Захищати ґрунт краще поверхнево. Наприклад, органічною мульчею. Вона зменшує негативний ефект від спекотної та занадто вологої погоди. Крім того, через щільний шар сіна чи соломи бур'янам важко пробитися.

Не менш важлива складова - ущільнення. Не дарма у парках повсюди розставлені таблички "по газонові не ходити", адже утоптування призводить до лисин. В результаті рослина в'яне. З грядками те ж саме. На них краще не ставити важкі предмети: лійки, відра, городний інвентар. Щоб було зручно між ними пересуватися, слід облаштувати проходи шириною мінімум 50 сантиметрів. А самі грядки зробити шириною не більше метра.

Завдяки цим простим прийомам, кількість трави на вашій ділянці в рази скоротиться.

Лаванда - рослина, яка добре почувається в кімнатних умовах. Тому без жодного страху можна вирощувати її вдома. Головне правильно підготувати все необхідне для її зростання.

Зараз ви читаєте новину «Топ-3 правила, як звести бур'ян на ділянці до мінімуму». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі