понеділок, 19 жовтня 2020 17:39

Садовий декор із сукулентів: показали вражаючі фігури
9

Фото: vdomadobre.info

Садовий декор із сукулентів зараз став справжнім трендом. Із цих невеликих рослин можна скласти незвичайні і стильні композиції. Для цього не потрібні надздібності або вкладати багато грошей.

Фігури із сукулентів додають родзинку кожній ділянці. Існує величезна різноманітність цікавих рішень, які з легкістю доповнять територію.

Вони не потребують родючого ґрунту. Сукулентам добре в альпійських горах і можуть служити доповненням підпірних стінок. Ці культури відмінно ростуть в тріщинах, кам'яних садах, в піщаних і гравійних грунтах. Сукуленти також використовують у внутрішніх двориках, на терасах та балконах.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Оаза в квартирі: особливості догляду пальми

Вибирати сукуленти для декорування садової території можна згідно їх перевагах до світла, вологості, температури. Якщо ви новачок, почніть з рослин, які не вимагають постійного догляду. Очиток та Молодило легко вирощуються і можуть адаптуватися до сонячних місць та напів тінистих зон.

Для півтіні прекрасно підходять сукуленти, що не потребують великої кількості світла. Це – Алое, Гуернія, Гастерія, Сансевієрія, Стапелії, Хавортії. На сонячних ділянках краще всього виглядатимуть культури бурого відтінку з восковим нальотом і невеликим опушенням. Це Літопси, Седуми, Граптоверіі, Опунції.

Восени хороша погода для посадки дерев. Цим можуть скористатися садівники з великими площами. Хоча селекціонери подбали і про власників міні-садів. Вони можуть садити колоновидні саджанці. Такі дерева не треба щосезону обрізати, хіба що в перший рік.

У них майже не галузяться гілки і плоди ростуть тільки біля стовбура. Новинкою таких видів є нектарини або "лисі персики". Це гібрид сливи та персика. Раніше в нас не росли. А зараз клімат потеплів, тому родить не гірше, ніж у Криму.

Зараз ви читаєте новину «Садовий декор із сукулентів: показали вражаючі фігури». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі