пʼятниця, 30 серпня 2019 21:20

Розкрили секрет, як виростити золоту ягоду

  З одного куща лохини збирають по 6–7 кг ягід
З одного куща лохини збирають по 6–7 кг ягід

Через зміни клімату лохина перестала бути мрією. Це найдорожча ягода серед тих, що вирощують в Україні. В середньому коштує до 200 грн/кг.

Тепер її можна вирощувати самому і кущ порадує пишним врожаєм.У ягоди немає ні хвороб, ні шкідників. Головне — правильно посадити й не дати засохнути у спеку.

На початку вересня визрівають живці і гарно приймаються до холодів. Вони спочатку дозрівають під фітолампою, а потім переселяю в теплицю. Вона в мене не опалюється, тому рослини поступово звикають до температури.

Про хитрощі розмноження розповіла садівник Наталія Савельєва, з міста Городок Львівської області.

1. Треба зрізати з визрівшого пагона живець висотою 10-15 см. Посадити в горщики, накрити поліетиленовою плівкою та поставити під лампу на 1,5 місяці.

2. Перенести в холодне приміщення і весною розсадити на постійне місце.

3. Викопати яму метр на метр. Таку ж зробити і глибину. Туди насипати привезений з хвойного лісу верхній шар ґрунту.

"Така підготовка підкислює землю і рослина росте, як на дріжджах. Свіжа тирса не підходить, бо втягує всі поживні речовини з кореня рослини. Далі вже раз на рік підсипаю під кущі по два відра хвої. Цього буде досить для повноцінного росту і без всіляких так добрив. Я от ялинку після Нового року рубаю та підсипаю в садок і добре", - уточнює жінка.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Показали рожеве міні-ківі, яке пахне ананасом

Лохина починає плодоносити на третій рік з червня до вересня. Спочатку дає по кілька ягід, а з кожним роком усе більше.

За сезон з одного куща збирає по 6–7 кг, але достигають нерівномірно.

На виставці-конференції "Золоте гроно України 2019" визначили цьогорішнього рекордсмена. Ним стало гроно винограду Кишмиш Геліодор вагою 5,5 кг. Виростив його Дмитро Ткаченко з міста Покрова Запорізької області.

Зараз ви читаєте новину «Розкрили секрет, як виростити золоту ягоду». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі