вівторок, 10 вересня 2019 22:03

Показали вражаючі новинки троянд
9

Сорт Аква
Сорт Аква
Троянда Хай меджик
Троянда Хай меджик
Троянда Сатин

Новими сортами цього літа є білий Вірджинія, кремовий Примадонна, фіолетова Кроненбург, бузкові Аква і Блю парфум, червоні Латін Леді та Софі Лорен. Входять у моду сорти зі смугастими забарвленнями. Наприклад, Пінк інтуішн, Ель торо й Сатин. Останній дуже популярний.

1. Бутон троянди Сатин — круг­лий, діаметр 8–10 см. На малиновому фоні виділяються кремові штрихи. Кущі виростають зав­вишки до 80 см.

2. Популярною є чайно-­гібридна троянда Хай меджик. Це один із найяскравіших сортів. Колір пелюсток — від яскраво-жовтого знизу до червоно-оранжевого зверху. За це її називають "танцюючим полум'ям". Квітка стійка до дощу та сонця. Цвітіння рясне і тривале. Кущі зав­вишки 80–100 сантиметрів.

3. Троянда Сфінкс голд грає відтінками від ніжного до вогняного жовтого. Кущі компактні — не більш як 70 см. Квітки махрові, нагадують злегка сплюснуту чашу, діаметром 8 см. У кожному бутоні можна нарахувати до 40 пелюсток. Краї хвилясті.

Усі ці троянди чайно-гібридні. Їх бутони має форму келиха діаметром 7–10 см. Відрізняється сильним солодким ароматом. Кущ стрункий, не гнеться. Шипи великі, але їх мало.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Осінні крокуси змінюють квітники до невпізнання

Ці троянди легко самому розмножувати вдома.

Етапи роботи:

Для цього розрізати стебло на кілька частин по 15 см. На кожній мають бути три бруньки. Верхній зріз прямий, нижній — косий.

В 1 л води розвести 1 ч. л. меду. У цей розчин поставити живець косим зрізом донизу. Тримати 1 год.

У горщик висадити під кутом 45 градусів. Полити і накрити пластиковою пляшкою зі зрізаним дном. Корок із горлечка відкрутити, щоб до живця надходили повітря і вода.

Поливати двічі на тиждень. За місяць живець вкорениться і пляшку можна зняти.

Найнепримітніше подвір'я перетворюється на мальовничий оазис завдяки бугенвілії. Ця рослина є вічнозеленим квітучим чагарником. Має надзвичайну декоративну цінність. Але не завдяки своїм квіткам: вони в бугенвілії дрібні й непримітні. Однією з найкрасивіших рослин на планеті її роблять яскраві приквітки — верхівкові листки, з пазухи яких квітки виходять.

На колір бугенвілія може бути пурпуровою, рожевою, червоною, білою, жовтою, фіолетовою. Деякі види цієї рослини ростуть у формі дерева, інші — як ліани

Зараз ви читаєте новину «Показали вражаючі новинки троянд». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі