вівторок, 13 квітня 2021 12:40

Показали сорти полуниці, які найкраще родять в Україні
7

Ольвія
Клері
Сельва
Чамора Турусі
Купчиха

Полуниці дають врожай цілий рік, якщо посадити на ділянці сорти різного терміну дозрівання. Хто хоче солодких плодів та кущів стійких до хвороб, то це Еверест та Капрі -ідеальні сорти для початківців.

Купчиха - один з небагатьох сортів, в якому практично немає недоліків. Його вивели із європейської мускатної суниці та великоплідної садової полуниці. У нього ароматна і солодка ягода.

Ранні сорти

Першими плодоносять українські Ольвія й Розана Київська. Ягоди збирає у середині травня. Ранні ягоди соковиті навіть при нестачі світла. Дозрівають у кінці травня. Стійкі до морозів і хвороб.

Також це сорти Веселка, Клері, Румба та Альба зі щільними плодами вагою 50 г. Ідеальні для транспортування. З одного куща збирають 500 г ягід.

З привозних ранніх, гарно себе показала італійська Клері. Вона не тече й дуже солодка. Трохи крупніша американська Ґіґдат Джорней. Але все одно цей сорт менший, ніж пізні. У тих ягоди крупні, але не такі ароматні, як перші, бо швидко доспівають.

Середньостиглі сорти

Вони вирізняються стабільним урожаєм протягом усього плодоношення. Дозрівають в кінці червня і набирають медову солодкість. Це сорти Соната, Вікторія, Маршал та Азія. З куща отримують 1,5 кг ягід, які годяться для заморожування.

Чамора Турусі та Пенсіонер Челсі - середньостиглій сорти, які дозрівають в липні. У Галя Чів ягода, як куряче яйце. Має з пізніх сортів американський Альбіон та канадський Ямаска. Вони не вимерзають при 40 градусах

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як виростити магазинний імбир на підвіконні

Пізні сорти

Полуниця більша за попередні сорти і стійка до заморозків та дощів. Сорт Пегас, Маестро, Флоренс та Мальвіна дозрівають у серпні. Дають близько 1 кг з куща. Чим старшим стає кущ, тим пізніше він буде плодоносити.

Ремонтантні сорти

Такі сорти двічі дають врожай у червні та вересні. Це сорти Сан Андреас, Сельва, Еверест та Альбіон. Залежно від кліматичних умов з куща можна зібрати до 2 кг ягід. Рослини вищі ніж решта сортів, тому ягоди не торкається землі. Краще перевести на осіннє плодоношення.

Люди неправильно вибирають сорти винограду. Шукають гібридні форми, щоб були ягоди розміром з яйце. Але вони без смаку і ніхто не хоче їсти, хіба що фотографуватися.

Продати не виходить, бо покупці пробують на смак, а його немає. На вино, сік чи висушування на родзинки теж не годиться.

Зараз ви читаєте новину «Показали сорти полуниці, які найкраще родять в Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі