понеділок, 09 листопада 2020 15:52

Показали популярну кімнатну рослину, яка не примхлива у догляді
6

Догляд за фікусом Бенджаміна: назвали прості правила
Фото: flowertimes.ru
Догляд за фікусом Бенджаміна: назвали прості правила
Догляд за фікусом Бенджаміна: назвали прості правила
Догляд за фікусом Бенджаміна: назвали прості правила
Догляд за фікусом Бенджаміна: назвали прості правила

Фікус Бенджаміна дуже популярний серед квітникарів. Він відрізняється своєю невибагливістю. Перші 3 місяці життя на новому місці для нього найскладніші. Якщо за цей час фікус не захворіє або не загине, це означає, що в подальшому догляд за ним буде порівняно простий.

Рослину назвали на честь Джексона Бенджаміна Дейдона, ботаніка з Іспанії. Однак багато хто помилково вважає, що на честь американського президента Бенджаміна Франкліна.

У домашньому квітникарстві цей вид фікуса цінують за невибагливість і декоративне листя. Воно тонке, овальне, зелене з плямами, смужками або цятками.

Після покупки потрібно обов'язково дати квітці час на адаптацію. Зазвичай цей період становить близько 3-х тижнів. За цей час кущик може почати втрачати листя, реагуючи на зміну обстановки. Коли рослина звикне до нових умов, потрібно пересадити з покупного горщика в постійний. Повноцінно розвиватися в магазинному грунті і в маленькій ємності рослина не зможе.

Температура

Влітку оптимальна температура для росту і розвитку чагарнику 18-25 градусів. У зимові місяці можна переставити кущ в більш прохолодне місце - не нижче 16 градусів.

Вологість повітря

Кущ потребує підвищеної вологості повітря. Сід систематично зволожувати з пульверизатора. Особливу увагу обприскування потрібно приділити в зимовий час, коли з-за працюючих приладів опалення вологість повітря опускається дуже низько.

Освітленість

Кущ добре росте на сонячному підвіконні. Взимку йому рекомендується організувати підсвічування.

Полив

Влітку поливати двічі в тиждень, а в зимовий - 1 раз в 7 днів. Поверхня між поливами має обов'язково висихати.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Показали родичку драцени, яка вражає кольором

Добриво

Підходить рідке добриво, яке вносити двічі на місяць. Підгодовувати кущ по черзі органікою і мінеральними добривами.

Пересадка

Поки чагарник молодий його пересаджують щорічно. Доросла рослина може обійтися без пересадки, але при цьому воно повинно бути висаджено в горщик, в поперечнику досягає більш 30 сантиметрів. В такому випадку у нього лише щороку замінюють верхній шар субстрату товщиною 30 мм.

Замість звичних орхідей можна вибрати екзотичний вид. Наприклад, Ангрекум - один з найвидатніших представників орхідних культур. Закладка бутонів починається в листопаді. Квіти-зірочки тримаються на квітконосах кілька тижнів. Ночами орхідея виділяє сильний аромат. У природі її запах розноситься по всьому лісу.

Зараз ви читаєте новину «Показали популярну кімнатну рослину, яка не примхлива у догляді». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі