субота, 31 серпня 2019 23:40

Показали новинку гігантського рожевого винограду
4

Новинка винограду 2019: показали гігантський сорт Талдун
Фото: shpak-vinograd.com.ua
Новинка винограду 2019: показали гігантський сорт Талдун
Новинка винограду 2019: показали гігантський сорт Талдун
Новинка винограду 2019: показали гігантський сорт Талдун

Новинкою цього року є сорт винограду Талдун. Вивів його запорізький селекціонер Михайло Гречко. Так назвав виноград через сорти, з яких його створили. "Батьками" є Талісман і Дунав. Талдун поспіває на два тижні раніше, ніж попередники. За 100 днів можна зривати врожай. Також солодкий на смак і має витягнуті ягідки малинового кольору

Виноградини по 18–20 г кожна. Не тріскаються при дозріванні. Грона важать 1,5 кг.

В неправильно посадженого винограду не тільки затримується ріст і початок плодоношення, а й втрачаються закладені сортові характеристики.

Як грамотно посадити виноград Талдун:

1. Висаджують виноград до заморозків, наприкінці вересня. За зиму ґрунт ущільниться, виноград добре прийметься. Лоза має бути коричневого кольору, мати не менш як п'ять корінців по 3 мм.

2. Викопують яму для посадки діаметром 80 см і завглибшки 60 см. Верхній родючий шар землі засипають на дно та змішує з перегноєм. Ставлять саджанець і засипають землею. Наверх — нижню, менш родючу землю.

3. Рослину накриває пластиковою пляшкою. Бо буває вдень тепло, а вночі ще заморозки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ягідний гігант: представили нові сорти ожини

Виноград більше страждає не від шкідників, а від грибкових хвороб. Його обприскують кілька разів за сезон. Навесні та влітку.

Кидають 1 ст. л. нітроамофоски у 10-літрове відро води. Окремо змішують препарат парацельс за інструкцією. Перемішують все в обприскувачі й оброб­ляють. Якщо навесні не обробили лозу від кліщів, у цю суміш обов'язково треба додати препарати-акарициди. Кліщі порушують фотосинтез листка і той в'яне.

На виставці-конференції "Золоте гроно України 2019" визначили цьогорішнього рекордсмена. Ним стало гроно винограду Кишмиш Геліодор вагою 5,5 кг. Виростив його Дмитро Ткаченко з міста Покрова Запорізької області.

Зараз ви читаєте новину «Показали новинку гігантського рожевого винограду». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі