Ексклюзиви
понеділок, 09 листопада 2020 17:44

Показали ідеальну пишну квітку для бідних ґрунтів
6

Ідеальний квітник 2020: мильнянка пишно цвіте всю осінь
Фото: 101dizain.ru
Ідеальний квітник 2020: мильнянка пишно цвіте всю осінь
Ідеальний квітник 2020: мильнянка пишно цвіте всю осінь
Ідеальний квітник 2020: мильнянка пишно цвіте всю осінь
Ідеальний квітник 2020: мильнянка пишно цвіте всю осінь

Сапонарія або мильнянка — ідеальний варіант для закриття пустої ділянки у квітнику. Ця рослина пишно розростається навіть на бідних грунтах. Не дивлячись на дрібний цвіт, вона яскраво виділяється з-поміж інших рослин.

Висота стебел дозволяє садити її на альпійські гірки чи бордюри. Рожеві, бузкові чи білі відтінки квіток тисячами вкривають розлогі кущі.

Сапонарії зимостійкі і невибагливі. Їм підходять легкі, кам'янисті, бідні або слабко-родючі грунти. Всі мильнянки виграшно доповнюють кам'янисті ландшафти. Та не менш яскраво виглядають кущики на схилах, відкосах, у звичайних квітниках.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сад по-японськи: назвали особливості створення затишку

Розділення кущів — простий спосіб розмноження всіх сапонарій. Розділяти рослини краще восени, вирізаючи сухі частини кущів та залишаючи ділянки з сильними коренями та не менш як трьома пагонами у кожному саджанці.

Навесні та влітку можно зрізати на живці верхівки молодих пагонів. Вони легко укорінюються в стабільно вологому грунті навіть без укриття. Краще висаджувати живці в парнички чи контейнери.

Влітку цвітіння мильнянок безпосередньо залежить від поливу. Якщо додатково не поливати рослини в посуху, то цвітіння швидко обірветься. Після обрізки і відновлення нормальної вологості мильнянки можуть зацвісти повторно.

Обрізка — обов'язковий пункт догляду за мильнянкою базиліколистною. Цей вид після завершення цвітіння, незалежно від його тривалості, обрізають на третину, стимулюючи новий ріст і потенційне осіннє цвітіння.

Кращими партнерами для сапонарій вважаються дзвіночки, міні-хости, кентрантус, іберіс, тимьяни, котяча м'ята, чистець, геленіум, королиця, каменеломка, шавлія. Для мильнянки лікарської варто спробувати комбінацію з папороттю та аконітами.

Фікус Бенджаміна дуже популярний серед квітникарів. Він відрізняється своєю невибагливістю. Перші 3 місяці життя на новому місці для нього найскладніші. Якщо за цей час фікус не захворіє або не загине, це означає, що в подальшому догляд за ним буде порівняно простий.

Зараз ви читаєте новину «Показали ідеальну пишну квітку для бідних ґрунтів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути